Patrimoniumbuurt Enkhuizen verkozen tot ‘mooiste nieuwe buurt’ in West-Friesland

6 september 2023 16:50
Bron: Westfries Genootschap

De Patrimoniumbuurt in Enkhuizen is de overtuigende winnaar van ‘de mooiste nieuwe buurt’ verkiezing. Het Westfries Genootschap organiseerde de verkiezing, waarbij buurten die tussen 2000 en heden zijn gerealiseerd of ingrijpend gerenoveerd kans maakten op deze eer. Tot en met augustus hadden de bewoners de gelegenheid om hun stem uit te brengen op een van de drie genomineerde buurten.

Naast de Patrimoniumbuurt waren ook de Magnusbuurt in Schagen en een buurt in de Bangert & Oosterpolder in Zwaag genomineerd. Met 45 procent van de stemmen wist de buurt in Enkhuizen de overwinning veilig te stellen.

Een trotse bewoner, Willem Schenk, deelt zijn enthousiasme over de overwinning: “Het is fantastisch! Het waren toch drie mooie straten waaruit gekozen moest worden, maar ik vind onze buurt wel de terechte winnaar.” Misschien kwam de overwinning niet geheel onverwacht, aangezien Schenk actief campagne heeft gevoerd. “Ik heb flyers uitgedeeld en ben op de radio geweest, dus dat heeft misschien wel bijgedragen.”

Feest met de hele buurt

De prijs omvat een oorkonde en een bord waarop vermeld staat dat de buurt in 2023 is verkozen tot de mooiste gerenoveerde buurt van Westfriesland. “De oorkonde is in ontvangst genomen door Welwonen. Binnenkort gaan we met enkele bewoners om de tafel zitten om te bespreken hoe we dit kunnen vieren”, laat Schenk weten.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844