Penelope van KUZKO is nieuw op WEEFF!

20 februari 2022 21:57

Het Rotterdamse synthpop-duo KUZKO was eind vorig jaar nog te zien tijdens de Popronde in Hoorn, en nu zijn ze één van de muzikale beloftes van 2022. Hun nieuwste single Penelope is een verfrissend nieuw geluid in de Nederlandse muziekscene, en zaterdag sprak zangeres Danique met Gavin in De Mooij Show over hun nieuwe muziek en plannen voor dit jaar.

Op 31 oktober 2021 maakten Danique van der Vlugt en Sam Ouwehand grote indruk in ’t Kroegie in Hoorn tijdens de jaarlijkse Popronde, en sindsdien zijn ze druk bezig Nederland te veroveren. Bij 3FM staan ze ondertussen op de playlist, ze zijn de MTV Push-artiest van de maand februari en ze stonden op Noorderslag in Groningen vorige maand. “Je hoopt natuurlijk altijd dat als je muziek uitbrengt, je met zoveel mogelijk mensen je verhaal kan horen. En dat je zoveel mogelijk mensen kan bereiken, dat was heel fijn om onder andere op Noorderslag te doen.”

Wie is Penelope eigenlijk?

De single die je aankomende tijd veel gaat horen op WEEFF Radio heet Penelope, en Gavin vroeg Danique gisteravond op de radio wie die Penelope eigenlijk is. “Het nummer is losjes geïnspireerd op een meisje uit LA bij wie ik in de klas zat, echt een perfect plaatje op wie iedereen verliefd is … zo’n iemand bij wie je spontaan niet uit je woorden komt wanneer je diegene tegenkomt.” Het niet uit je woorden komen, was ook de inspiratie voor het refrein van het lied. “P-p-p-p-p-penelope” klinkt meerdere malen in het nummer en geeft je als luisteraar echt het gevoel alsof je zelf verliefd bent op dit prachtige figuur.

Nieuwe muziek

Ook hoor je in het fragment van het interview, hieronder te beluisteren, meer over eventuele nieuwe muziek van de band. Een datum is nog niet bekend, maar er hangt een tweede single én tweede EP in de lucht. Penelope is de eerste single van die volgende EP, genaamd Milkshakes and heartbreaks. Nog even wachten dus, maar zodra het uit is hoor je het natuurlijk als eerste op WEEFF. In de tussentijd zijn we nog wel even zoet met de huidige single, waar de band afgelopen week een toffe clip voor heeft uitgebracht.

Uitzending – 19 februari 2022

Interview met Danique, zangeres van KUZKO, met Gavin in De Mooij Show.

Interview met KUZKO - De Mooij Show 19/02/22

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405