PET West-Friesland: “Verbinding tussen techniek en onderwijs”

28 oktober 2022 17:58
Door Joost Kok

Op donderdag 27 oktober was het zover. het PET evenement vond in West- Friesland plaats. PET staat voor ‘Promotie evenement techniek’. In veel Noord-Hollandse gemeenten wordt dit evenement al georganiseerd en nu voor de tweede keer ook in De Kloet in Grootebroek.

1200 kinderen van bijna alle basisscholen uit de streek stonden afgelopen donderdag in De Kloet in Grootebroek. Daar konden zij onder andere lassen, printen, kleuren, bouwen en racen.

Het doel van de dag is om onderwijs en de technische branche met elkaar verbinden, stelt Jan Jacob Jaasma, de sectordirecteur van het Martinuscollege. “Wij zoeken de verbinding tussen het onderwijs en de technische banen. Dit is een eerste stap, waarbij we kinderen bewust maken van de wereld van techniek”. Om dit extra kracht bij te zetten werd er een letterlijke verbinding gemaakt met een stekker en een stopcontact, waarna het feest los kon barsten.

Leuker dan op school

“Ik bouw er een lampje in zodat ik kan zien dat hij aan staat”, vertelt een leerling van basisschool Het Kerspel uit Hoogkarspel. Bij de stand van Praktijkschool Stede Broec konden de kinderen aan de slag met elektrotechniek. Ook was er een stand van Espeq aanwezig. Deze school uit Heerhugowaard heeft veel leerlingen uit West-Friesland en vinden het belangrijk om aan de kinderen uit te leggen wat je nu precies kan leren op deze school.

Jongerencentrum Inventas verzorgde deze dag de techniek omtrent licht en geluid. Een DJ stond de hele dag te draaien en ook daar konden kinderen vragen stellen. Ook mochten ze de discoshow extra vorm geven om aan de knoppen van het licht te zitten.

Er waren veel stands die de interesse wekte van kinderen. Gamend leren is een nieuwe trend in techniek onderwijs

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Martin van der Linde – Martin in de namiddag
17:00 – 19:00 uur

WEEFF TV