Petitie gestart voor een nieuwe woonwijk in Opmeer

24 juli 2020 16:39
Opmeer

Timo van Putten maakt zich zorgen om de woningnood in de gemeente Opmeer en is een petitie gestart.

“Als ik hoor dat mensen al tien jaar op een wachtlijst staan voor een huurhuis en nog steeds op plek 200 staan dan kan ik me inbeelden dat de woningnood heel hoog is.”

Petitie gestart

De gemeente heeft plannen voor een nieuw bedrijventerrein. Timo is een petitie gestart om deze locatie een woonbestemming te geven. “Binnen een vrij korte tijd is de petitie al meer dan honderd keer ondertekend.”

Wat niet helpt is dat de politieke situatie in de gemeente Opmeer nogal onstabiel lijkt te zijn. “Wethouders die opstappen, coalities die opnieuw gevormd worden, plannen zoals van het IKC dat deels op losse schroeven staat.”

Toekomstgericht

Niet iedereen is ervan overtuigd dat de beoogde locatie geschikt is voor woningen. “Zolang er nog geen paal in de grond staat kan iedereen er iets van vinden. Een woonwijk lijkt mij veel meer toekomstgericht dan een bedrijventerrein. Zeker als er al een bedrijventerrein naast ligt die voor een deel leeg staat. En waar nog genoeg gerenoveerd kan worden voor nieuwe bedrijfsvoering.”

De petitie ondertekenen kan hier

Foto: Milliped / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)

Uitzending – 22 juli 2020

Timo van Putten maakt zich zorgen om de woningnood in de gemeente Opmeer en is een petitie gestart.

Petitie woonwijk Opmeer

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844