Petitie voor behoud zwembad De Zeehoek overhandigd, politiek wil graag snel nieuw bad

13 april 2023 23:43

Er moet zo snel mogelijk een nieuw zwembad gebouwd worden in Wervershoof, dat is de uitkomst van een informatiebijeenkomst vanavond over de toekomst van zwembad De Zeehoek. Voor de petitie, die ondertekend is door ruim 2.700 mensen, om het zwembad langer open te houden was weinig enthousiasme. 

De avond begon met een pleidooi vanuit de gemeenschap. Bewoner Kristie Heus, de initiatiefnemer om zwembad De Zeehoek langer open te houden, zette de ingezamelde handtekeningen kracht bij met haar eigen woorden.

Ze beschreef ook het gepingpong van de afgelopen jaren binnen de politiek in Medemblik: wel een nieuw zwembad, geen nieuw zwembad. Wel renovatie, geen renovatie. Wel geld, geen geld. Met als resultaat: duizenden mensen die straks zonder zwembad zitten. “Als u maar een klein beetje om uw inwoners geeft, heroverweegt u uw besluit.”

Basisschoolkinderen Nijs en Renske boden de ingezamelde handtekeningen van kinderen aan om het zwembad langer open te houden. “Mijn broertje wil ook nog afzwemmen”, zei Renske heel stoer. Een zaal vol met mensen applaudisseerden voor de kinderen en de actie van Kristie. 

Eensgezindheid 

Na een stand van zaken vanuit wethouder Gerben Gringhuis was het aan de politiek van Medemblik. Al snel bleek er eensgezindheid tussen de lokale fracties op een aantal punten. Er werd niet echt gedebatteerd over of er een mogelijkheid was om het zwembad langer open te houden, zoals de ondertekenden van de petitie wilden. 

Alle lokale fracties willen met elkaar om de tafel om tot een motie te komen richting het college, om zo snel mogelijk een overdekt ‘doelgroepenbad’ bij De Westrand in Wervershoof te realiseren. Zo willen ze duidelijke kaders stellen en de huidige subsidie van zwembad De Zeehoek reserveren voor het nieuwe zwembad.

informatieavond zwembad De Zeehoek

Ook werd er gesproken om de netto opbrengst van het terrein van De Zeehoek te investeren in het nieuwe zwembad. Alleen lokale fracties GroenLinks en Morgen! vragen zich af of dit ‘realistisch en haalbaar’ is. Die twijfels zijn er ook bij het inzetten van vrijwilligers in het zwembad, want is dat wel veilig genoeg? “Laat dit aan professionele zweminstructeurs over”, aldus Anneke Van der Geest (Morgen!).

Haalbaarheidsonderzoek

Na de eensgezindheid, is het nu tijd voor actie om nieuw gepingpong te voorkomen. Het college komt snel met een aanvraag voor krediet voor een nieuw haalbaarheidsonderzoek. “Liever had ik dit ook niet gedaan, maar we moeten de zaken ordentelijk doen”, aldus wethouder Gerben Gringhuis. De avond sloot de wethouder met complimenten voor de saamhorigheid bij de politiek. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844