Petra zamelde honderden bonnen in om kerstpakketten te maken voor haar cliënten

23 december 2022 08:03
Bron: NH Nieuws/Pien Nieman

Ze vindt dat iedereen een kerstpakket zou moeten krijgen. Daarom heeft Petra de afgelopen weken keihard gewerkt om bonnen van de Postcode Loterij in te zamelen, eten daarvoor te halen en pakketten samen te stellen. Ze geeft ze weg aan cliënten van de GGZ Hoorn en Medemblik.

inzamelactie Petra

Petra is zelf werkzaam bij de GGZ en ziet dat deze mensen wel een hart onder de riem kunnen gebruiken. Binnen haar werk heeft ze gemerkt dat naast de eenzaamheid ook financiële problemen spelen bij haar cliënten. “Het maken van de pakketten kost een hoop tijd, maar als er tranen in de ogen van de cliënten schieten, weet je waar je het voor doet.”

Daarom konden mensen de afgelopen maand de vouchers, die bij velen op de mat vielen als cadeaubon, bij haar inleveren. En dat werd veel gedaan, uiteindelijk heeft ze 46 kerstpakketten kunnen maken. 

“Iedereen heeft gemerkt dat alles duurder is geworden en daarom willen mensen elkaar ook helpen”, vertelt Petra. “Het is een soort sneeuwbaleffect, familie en vrienden hebben allemaal geholpen.” De pakketten zijn afgelopen week weggegeven aan de cliënten.

West-Friese Weldoeners

In tijden van crisis die ieders portemonnee raakt, staan er inwoners op die belangeloos zich inzetten voor de ander. Deze West-Friese Weldoeners verdienen de aandacht. Ben jij of ken jij iemand die een mooi initiatief heeft? Laat het aan ons weten en mail naar: chantal.bos@nhnieuws.nl. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405