Pijnlijke middag voor Zwaluwen ’30, blije gezichten in Opperdoes

22 mei 2022 11:32

Zwaluwen ’30 heeft zaterdag een pijnlijke 0-5 thuisnederlaag tegen het iets hoger geklasseerde ZOB, dat zich nu definitief uit de degradatiezone lijkt te hebben gespeeld. De laatste weken leek Zwaluwen ’30 juist wat beter te draaien, mede dankzij de van een blessure teruggekeerde spits Pieter Koopman. Maar gisteren kon hij ook het verschil niet maken.

Vanaf de 59e minuut keek het Hoornse team tegen een 0-1 achterstand aan. Een alles of niets tactiek leidde tot vier tegendoelpunten in de laatste vijf minuten waarmee de situatie van de club nog penibeler wordt. Degradatie uit de 1e klasse lijkt hierdoor bijna niet meer afwendbaar.

Wederom monsterscore in Opperdoes

Opperdoes nam het lange tijd op tegen negen spelers van Meervogels en kon mede daardoor een 6-2 overwinning boeken. Iets meer nauwkeurigheid had mogelijk zelfs een dubbele score op het bord gebracht. Ook Opperdoes bevindt zich in de degradatiezone.

Wat deze overwinning betekent in de strijd hiertegen blijft nog ongewis. Er wordt gesproken over clubs die gaan fuseren of zich gaan terugtrekken uit de competitie. Hierdoor zou Opperdoes behouden kunnen blijven voor de vierde klasse. Doorgaan met winnen lijkt het belangrijkste devies om degradatie naar de nieuw te vormen vijfde klasse te voorkomen.

Tafeltennis

De dames van Disnierats speelden dit weekend tegen DHC. Een wedstrijd waar behoorlijk tegen werd opgekeken. De wedstrijd werd verloren, maar ze bleken meer aan elkaar gewaagd dan vooraf gedacht. Beluister onderstaand de nabeschouwing met Nicole van der Ark.

West-Fries succes in het voetbal en atletiek

Zaterdagavond boekte voetbalclub Hollandia een belangrijke 3-4 uitzege. Ook bij de atletiekclub werd gejuicht. Junior Emma Le Blansch (MJD) scherpte vrijdagavond in Soest het clubrecord discuswerpen verder aan. Haar eerste worp landde na 41,25 meter, zo’n 2,5 meter verder dan haar vorige PR en clubrecord. Hiermee komt ze ook dichter bij de top-4 op de Nationale Ranglijst allertijden, zo schrijft AV Hollandia op haar Facebook pagina.

Op zondag kroonde Westfriezen zich tot kampioen en keert daarmee terug naar de 2e klasse. De ontknoping van deze wedstrijd, Spartanen-SWV ’27 en SV Enkhuizen-HSV is onderstaand terug te luisteren.

Zaterdagvoetbal
Zwaluwen ’30-ZOB 0-5
Opperdoes-Meervogels 6-2

Zondagvoetbal
UNA-Hollandia 3-4
Hauwert-Westfriezen 0-1
Spartanen-SVW ’27 2-1
SV Enkhuizen-HSV 1-4
VVW-Grasshoppers 0-3
Always Forward-Con Zelo 11-2
FC Medemblik-SEW 1-1
HSV Sport-MOC 4-1
Sporting Andijk-Berkhout 4-1
KGB-DWOW 0-3
De Blokkers-VVS’46 4-4
Spirit 30-KFC 5-0

Uitzending – 22 mei 2022

Een 0-1 overwinning op Hauwert was voldoende voor Westfriezen om zich tot kampioen te kronen. Luister hier de ontknoping van het zondagvoetbal terug.

Westfriezen is kampioen

Uitzending - 22 mei 2022

Voor SV Enkhuizen staat de wedstrijd tegen HSV op het programma. Beluister de voorbeschouwing met trainer Gregory van Sauers.

SV Enkhuizen probeert de weg naar boven te vinden

Uitzending - 22 mei 2022

De dames van Disnierats speelden dit weekend tegen DHC. Een wedstrijd waar behoorlijk tegen werd opgekeken. Beluister de nabeschouwing met Nicole van der Ark.

Disnierats dames verliezen van DHC

Uitzending - 21 mei 2022

Zwaluwen '30 heeft zaterdag een pijnlijke 0-5 thuisnederlaag geleden. In Opperdoes stapte men blij van het veld na een 6-2 overwinning. Beluister hier het wedstrijdverslag.

Pijnlijke middag voor Zwaluwen '30, blije gezichten in Opperdoes na 6-2 overwinning

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405