Enkhuizen Pim Bijlsma schreef driedelig theaterstuk

20 oktober 2022 09:14

Pim Bijlsma afkomstig uit Enkhuizen heeft het nieuwe theaterstuk van toneelgroep De Drommedaris geschreven en geregisseerd.

Pim heeft vanuit zijn grote passie voor theater het nieuwe theaterstuk, samen met Anna Hinse, geschreven. Samen hebben zij het script gecreëerd.

De toneelgroep speelt drie verschillende toneelstukken, die verspreid zijn in verschillende zalen van de Drommedaris in Enkhuizen. De kijker koopt een kaartje voor een tijdslot en na elk stuk ga je door naar het volgende stuk. Elke stuk duurt ongeveer 20 minuten, in zijn totaliteit dus één uur.

Vrijheid

‘Enkhuizen in drie taferelen: Wachtwoord van vrijheid’, is de naam van het toneelstuk. Vrijheid is een rode draad in alle drie de stukken. “Het eerste gedeelte gaat over een geheime bijeenkomst in het jaar 1572”, vertelt Pim. Om binnen te mogen komen moet je het juiste geheime wachtwoord geven.

Het tweede gedeelte gaat over een talentenjacht. Het laatste gedeelte is een satire over het koningshuis.

Toneelgroep de Drommedaris is te zien op donderdag 20 en vrijdag 21 oktober 2022 in De Drommedaris te Enkhuizen.

Naast het theaterstuk vertelt Pim in de uitzending ook dat de groep opzoek is naar enthousiaste spelers. Luister hieronder het interview terug.

Meer informatie vind je op de website.

Uitzending – 19 oktober 2022

Interview met Pim Bijlsma van Toneelgroep de Drommedaris.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405