Plan voor ten minste 120 appartementen voor jong en oud in MIX-gebouw

6 mei 2023 12:00
Bron: NH Nieuws / Chantal Bos

In het kantoorgebouw MIX in Hoorn is plek voor 120 tot 150 appartementen. Jongeren van InHolland werd eerder gevraagd met de ‘West-Friese Woonchallenge’ een plan te maken om het gebouw van kantoor naar woonruimte om te laten bouwen, omdat het pand in de laatste jaren grotendeels leeg stond.

De gemeente en de eigenaar van het pand zijn nu tot een overeenkomst gekomen voor het ontwikkelen van een woningbouwplan met verschillende voorzieningen op de locatie Verlengde Lageweg 19. Door de twee huidige kantoorpanden grondig te verbouwen en een nieuwe pand toe te voegen, kunnen er tussen de 120 en 150 appartementen voor jongeren en ouderen worden gemaakt. 

“Met de ontwikkeling van verschillende gemeenschappelijke ruimtes voor gezamenlijke activiteiten, biedt het plan mogelijkheden voor ontmoeting wat bijdraagt aan verbinding en gemeenschapszin”, schrijft de gemeente Hoorn. Ook wil de gemeente de doorstroming voor ouderen vanuit een grotere woning stimuleren. En is er aanbod voor jongeren die starten op de woningmarkt. De studenten van InHolland zullen voor feedback bij de verdere ontwikkelingen van de plannen betrokken blijven. 

Momenteel worden de huidige kantoorpanden nog verhuurd. Het plan wordt de komende tijd verder uitgewerkt. De gemeenteraad beslist uiteindelijk of de ontwikkeling door kan gaan, eind 2024 zal er een besluit worden genomen. 

Bekijk hier de reportage toen de studenten van InHolland in 2021 op inspectie gingen in het pand: 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405