Plan voor woningbouw gemeentehuis stap verder: grond verkocht aan ontwikkelaar

10 juli 2021 08:23

Op het terrein van het oude gemeentehuis van Venhuizen komen in de toekomst zestien woningen voor onder meer starters en senioren. De gemeente heeft deze week de grond verkocht aan een ontwikkelaar.

“Hiermee voldoen we aan de grote behoefte om woningen te bouwen voor jongeren en ouderen. En uiteindelijk zal woningbouw op die plek ook een mooie bijdrage leveren aan een vitaal dorpscentrum in Venhuizen”, laat wethouder Yvonne Roos weten. 

Het voormalig gemeentehuis bestond uit een stolp met daarachter een aangrenzend gebouw en terrein. De stolp is eind vorig jaar al verkocht en daar komt een tandartsenpraktijk en een vestiging van een bank in. Het aangrenzende gebouw wordt straks gesloopt en daar komen de zestien woningen te staan.

Omwonenden zijn volgens de gemeente via een informatiebijeenkomst al geïnformeerd. Verwacht wordt dat het nieuwe bestemmingsplan voor de woningen volgend jaar wordt goedgekeurd en de eerste paal begin 2023 geslagen kan worden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405