Podcast

WEEFF duurzaam

WEEFF Duurzaam

WEEFF Duurzaam besteedt wekelijks aandacht aan West-Friese initiatieven die bijdragen aan een duurzame samenleving.

Afleveringen

Aflevering

In aflevering 9 een gesprek met wethouder Harry Nederpelt van Medemblik over de Duurzame Ondernemer Award. Louis van Wegen is gids van IVN West-Friesland en vertelt over het eco project dat al 25 jaar bestaat.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In aflevering 8 een gesprek met de Hoornse wethouder Samir Bashara over aardgasvrij wonen. Trudy van Diepen – Stam vertelt over het kruidencentrum in Oosterblokker.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In aflevering zeven een gesprek met Ron Rote van West-Friesland Kantelt. Het is al heel lang vijf voor twaalf voor Moeder Aarde, is de mening van een groot aantal wetenschappers. Volgens Ron Rote is de tijd van kleine veranderingen voorbij en moet het roer resoluut om. We besteden ook aandacht aan de spreuken die voor een schonere Kersenboogerd moeten zorgen. En we praten met Marije van Haarlem, de eigenaresse van Dan x Rye. De eerste volledig duurzame kledingwinkel van Hoorn.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In deze aflevering aandacht voor het Klimaatcircus van Stichting Op Roet. Een interactieve voorstelling over klimaatadaptatie. En met Kirstin Buis hebben we het over het project #Rommel2Hommel. Ook vertellen we over de actie PeukMeuk en het nut van een regenton.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In deze aflevering aandacht voor de website samenenduurzaam.nl en de nieuwe tentoonstelling van MAK Blokweer.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In deze aflevering staat de biodiversiteit van West-Friesland centraal. Waarom zet Hoorn hier schapen voor in? Een inwoner vertelt over haar ideeën en ook komt insectenvriendelijk tuinieren aan bod.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In deze aflevering vertelt Arie Schouten (LTO) over het boerderijerf van de toekomst. Is het voor agrariërs mogelijk om volledig zelfvoorzienend op het gebied van elektriciteit te worden? Voorzitter Werner Schouten uit Grootebroek van de Jonge Klimaatbeweging voor de toekomst vertelt over zijn ontmoeting vorige week met 2e kamer informateur Mariëtte Hamer over hun ideeën voor een duurzame toekomst. Ook hebben we het nog over spouwmuurisolatie en is er een verslag van NLDoet.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In deze tweede podcast een live verbinding met de Hoornse wijk Risdam tijdens het evenement Struinen Langs Tuinen. Ook aandacht voor de mogelijkheden om gemeentelijk groen te adopteren. We bespreken subsidiemogelijkheden en hebben het over het evenement SUPer SKOON, waarmee per sup het water van plastic wordt ontdaan.

WEEFF Duurzaam

Aflevering

In de eerste aflevering van WEEFF Duurzaam een radiodocumentaire over Clean2Anywhere dat van afvalplastic weer een grondstof probeert te maken.

WEEFF Duurzaam