Podcast

De West-Friese Estafette

Het programma ‘De West-Friese Estafette’ is elke zaterdag vanaf 13:00 uur te beluisteren op WEEFF en op deze pagina terug te luisteren. In het programma gaat Nico Heij in gesprek met verschillende interessante personen uit West-Friesland. De gast in de uitzending geeft aan het einde van het programma het stokje door aan iemand anders in West-Friesland, die hij of zij een interessant persoon vindt.

Afleveringen

Aflevering

In de voorlopig laatste West-Friese Estafette is Diana Dekker te gast. Zij is CDA politicus en zit in de gemeenteraad van Hoorn. In deze Estafette hoor je wat haar drijft, hoe zij probeert om voor verschillende doelgroepen meer verbinding te krijgen met de mensen en maatschappij om hen heen.

West-Friese Estafette - Diana Dekker

Aflevering

Operatie assistent Koos Ligthart vertelt openhartig in de West-Friese Estafette over zijn werk als assistent/coach bij operaties op de afdeling orthopedie van het Dijklander ziekenhuis. Soms kun je Koos in de buurt van Venhuizen horen. Dan speelt hij doedelzak bij het hondenhemeltje. Goede relaties spelen een belangrijke rol in zijn leven. Hoe hij tot zijn liefde voor de doedelzak is gekomen en over welke relaties hij het heeft kun je beluisteren in deze podcast van de West-Friese Estafette.

West-Friese Estafette - Koos Ligthart

Aflevering

Ernst van Dusseldorp is producer en recording engineer in zijn eigen Flagship studio. Hij vertelt over zijn werk en zijn omgang met artiesten. Zangeres Marianne Ligthart speelt een belangrijke rol in zijn leven... Welke zou dat nou zijn? Je hoort het in deze opname van de West-Friese Estafette van 16 maart.

West-Friese Estafette - Ernst van Dusseldorp

Aflevering

In de West-Friese Estafette van 9 maart leren we zangeres Elsa Brigitta Bekman beter kennen. Ze vertelt over hoe zij woont, wat haar beweegt als zangeres en hoe zij haar carrière heeft opgebouwd.

West-Friese Estafette - Elsa Birgitta Bekman

Aflevering

Op 2 maart vertelde bodystressrelease therapeut Henk Avis uit Oostwoud wat je eigenlijk nodig hebt om te kunnen ontspannen. Hij heeft zijn huis geïmporteerd uit de Oekraïne en leest voor uit zijn eigen gedichten.

West-Friese Estafette - Henk Avis

Aflevering

Op 24 februari was Anja van IJsseldijk te gast in de West-Friese Estafette. Zij is traumachirurg in het Dijklander ziekenhuis in Hoorn en vertelt over hoe zij haar werk ervaart en uitvoert.

West-Friese Estafette - Anja van IJsseldijk

Aflevering

Jan Olijve is klimaat burgemeester van Hoorn. Hij maakt zich zorgen om de ontwikkeling van het klimaat en ontwikkelt en stimuleert burgerinitiatieven om het klimaat en duurzaamheid te bevorderen. Jan was op 17 februari te gast in de West Friese Estafette en vertelt over zijn gedachten en werk om ons bewuster met het klimaat om te laten gaan.

West-Friese Estafette - Jan Olijve

Aflevering

Sebastian Bloem vertelt in de West Friese Estafette van 10 februari hoe hij in het leven staat en er naar kijkt. Hij is bezig met bewustzijn en bewustwording en kijkt daarbij ook welke rol de natuur daarin speelt.

West-Friese Estafette - Sebastian Bloem

Aflevering

In de West Friese Estafette van 3 februari was Josefien Groot uit Venhuizen te gast. Zij is ingenieur en zet zich persoonlijk en met haar bedrijf in voor verduurzaming. Wat doet zij dan? Hoe kijkt zij aan tegen de relatie mens en verduurzaming?

West-Friese Estafette - Josefien Groot

Aflevering

Op 26 januari was het Piet Mathot, die het estafettestokje van Nanja Pol overnam. Hij vertelt op intieme wijze over zijn werk als coach, zijn visie op de maatschappij en over het verlies van zijn broer.

West-Friese Estafette - Piet Mathot

Aflevering

Nanja Pol is culinair recensent, schrijfster en journalist. Zij vertelt in de West Friese Estafette over de achtergronden van haar werk en hoe zij tot recepten komt.

West-Friese Estafette - Nanja Pol

Aflevering

Constant Fonk was jarenlang chef-kok en eigenaar van tweesterrenrestaurant De Oude Rosmolen in Hoorn. Hoe word je een tweesterrenrestaurant en wat was Constants drive om dit te doen? Wat was zijn signatuur? Hoe komt het, dat hij gestopt is? Je hoort het allemaal in de podcast. 

West-Friese Estafette - Constant Fonk

Aflevering

Nanska van Laar woont in Hoorn en is choreograaf. Zij vertelt hoe zij een choreografie samenstelt en wat daarop van invloed is. Nanska vertelt ook, waarom zij Trien de Haan, een verzetsstrijder uit de Tweede Wereldoorlog, zo bewondert en waarom Trien haar inspireert.

West-Friese Estafette - Nanska van Laar

Aflevering

Componeren, schilderen, optreden met een band en dan ook nog leraar klassieke talen zijn: dat is Horinees Carel Brouwers ten voeten uit. Hij vertelt in deze aflevering van de West-Friese Estafette over zijn werk in het (kunst)collectief Achterom, zijn banden met Rachmaninov en Bowie.

West-Friese Estafette - Carel Brouwers

Aflevering

Willem Schenk speelt in november en december sinterklaas in Enkhuizen. In deze West-Friese Estafette vertelt hij wat hij hiervoor moet doen en vertelt hij verhalen over zijn belevenissen als sinterklaas.

West-Friese Estafette - Willem Schenk

Aflevering

Sepehr Maghsoudi is jaren geleden met zijn ouders naar Nederland gevlucht. Hij vertelt hoe dat is gegaan en hoe hij zichzelf tot een succesvol mode ontwerper heeft ontwikkeld en hoe hij zijn gevoel in zijn ontwerpen legt. Bekende modellen en artiesten, zoals Kim Veenstra en Tyra Banks hebben zijn kleding geshowd, of dragen zijn ontwerpen.

West-Friese Estafette - Sepehr Magshoudi

Aflevering

Heliante Moningka legt in de West-Friese Estafette uit, wat ecstatic dance is en met je doet. Daarnaast werkt zij in de natuur als intuïtief coach en wil zij als trouwambtenaar bruidsparen in de echt verbinden op speciale locaties.

West-Friese Estafette - Heliante Moningka

Aflevering

Jeroen Kromwijk en Kim Kromwijk-Lub zijn ondersteuners in de persoonlijke ontwikkeling van mensen en bij relatieproblemen. Zij vertellen in de West-Friese Estafette hoe zij dit doen en leggen een relatie met de maatschappelijke ontwikkelingen van nu.

West-Friese Estafette - Jeroen Kromwijk & Kim Kromwijk-Lub

Aflevering

Remco Lub is eigenaar van Joosten Watersport in Enkhuizen. In de West-Friese Estafette vertelt hij hoe hij zijn bedrijf leidt, welke nevenactiviteiten hij daar bij doet en wat de impact is geweest van het verlies van zijn schoonzus.

West-Friese Estafette - Remco Lub

Aflevering

Annemieke Hageman is marketing adviseur. Zij vertelt hoe zij bedrijven helpt bij de opstart en bezig is met een project over het toerisme, waarbij zij samenwerkt met de 7 gemeenten in West-Friesland.

West-Friese Estafette - Annemieke Hageman

Aflevering

Peter Schouten is leidinggevende bij drie bedrijven. Bij twee bedrijven helpt hij mensen, die afstand hebben tot de arbeidsmarkt met een baan. "Deze mensen missen begrip" vindt Peter. Naast een baan helpt hij ze ook bij hun persoonlijke omstandigheden.

West-Friese Estafette - Peter Schouten

Aflevering

Bob Smit heeft een opleidingsbedrijf. Hij vertelt hoe hij er toe is gekomen om dit bedrijf te beginnen en over de plek van het opleiden in de maatschappij.

West-Friese Estafette - Bob Smit

Aflevering

Hans van Diepen is interieuradviseur en praat in deze West Friese Estafette over wat kleuren met je kunnen doen en hoe hij zijn bedrijf heeft opgebouwd.

West-Friese Estafette - Hans van Diepen

Aflevering

Joost Botman was initiatiefnemer voor een Tiny house community in de gemeente Medemblik. Hij vertelt in de West Friese Estafette over zijn ervaringen tijdens dit vijf jarige proces en schetst een mooi beeld over verwachtingen, samenwerken en ontwikkelen.

West-Friese Estafette - Joost Botman

Aflevering

Brenda Karsten is bewustzijnscoach. In deze aflevering van de West-Friese Estafette vertelt zij hoe zij mensen helpt met stiltegesprekken en zielewandelingen. en hoe zij tegen de ontwikkeling van je innerlijke zelf aankijkt. Als je meer informatie over haar werk wilt, dan kun je de website www.huisvanbewustwording.nl bezoeken.

West-Friese Estafette - Brenda Karsten

Aflevering

Ortho moleculair epigenetisch therapeut Miranda Jonkman was op 26 augustus te gast in de West Friese Estafette. Zij vertelt over hoe zij mensen met problemen via aangepaste voeding, al dan niet met de vijf elementenleer, probeert te helpen.

West-Friese Estafette - Miranda Jonkman

Aflevering

In de West-Friese Estafette is fotograaf Madelon Dielen te gast. Zij vertelt over haar plannen om naar IJsland te gaan en zich daar in het binnenland voor een langere periode op te sluiten.

West-Friese Estafette - Madelon Dielen

Aflevering

In de Westfriese Estafette was Shaman Arlette Hofman te gast. Zij vertelt over sjamanisme, spiritualiteit en hoe zij mensen daar mee helpt.

West-Friese Estafette - Shaman Arlette Hofman

Aflevering

Vief Schellings is een holistisch coach uit Venhuizen. Zij helpt mensen, door goed naar ze te luisteren en ze daarmee weer op het goede pad te brengen. "Het pure in de mens, dat interesseert mij enorm", aldus Puur Vief.

West-Friese Estafette - Vief Schellings

Aflevering

Mats Boots was te gast in de West-Friese Estafette. Mats organiseert events voor bedrijven en heeft een verleden bij Q-Music. Hij is onder ander één van de bedenkers van Het Geluid en Het Foute Uur. Hij vertelt hier over en over zichzelf.

West-Friese Estafette - Mats Boots

Aflevering

Anand Jagdewsing te gast in de West-Friese Estafette. We kennen Anand als een bevlogen voetbaltrainer, maar in de Estafette laat hij zich van een heel andere kant zien. Hij vertelt over zijn werk en... hij schrijft een roman.

West-Friese Estafette - Anand Jagdewsing

Aflevering

Brenda Schaaper vertelt over welke dingen zij samen met haar non-binaire kind Celeste is tegengekomen tijdens de opvoeding, het belang van respect ten opzichte van elkaar en hoe zij er toe is gekomen om een camping te gaan runnen voor LHBTIQ+ jongeren en welke waarde deze heeft voor deze doelgroep.

West-Friese Estafette - Brenda Schaaper

Aflevering

Boyd Stevens is kort profvoetballer geweest en is nu mede bezitter van Koffie in Hoorn. Hij vertelt over zijn ervaringen als profvoetballer en de gang van koffiebes naar bereiding van een kop lekkere koffie.

West-Friese Estafette - Boyd Stevens

Aflevering

Monique Hogervorst is kunstenaar en heeft de recyclezuil in Nederland gebracht. Zij vertelt over hoe zij dat heeft gedaan en over haar schilderkunst.

West-Friese Estafette - Monique Hogervorst

Aflevering

Annebel van Wijk is uitbaatster van café Swaf in Hoorn. Zij vertelt in de West-Friese Estafette over hoe zij van werkloos zijn, geen woonruimte hebben, het heeft gebracht tot eigenaresse van Swaf en wat het universum daarin voor haar betekent.

West-Friese Estafette - Annebel van Wijk

Aflevering

In de West-Friese Estafette was Nick Staphorst te gast. Hij vertelde over het opzetten en runnen van een (tweedehands) platenzaak in West-Friesland.

West-Friese Estafette - Niek Staphorst

Aflevering

West-Friese Estafette - Mark Luiken

Aflevering

De Zwaagse Colin van der Laan vindt dat je in goede en slechte tijd op elkaar moet kunnen bouwen. Als directeur van Vanderlaan BV, een bedrijf in technische dienstverlening, staat de familiecultuur en het vooroplopen in innovaties hoog in het vaandel. Hij vertelde erover in de West-Friese Estafette.

West-Friese Estafette - Colin van der Laan

Aflevering

Coen van Kalken is geboren en getogen in Hoorn en doet als arts onderzoek naar manieren om preventief ziektes als kanker en longcovid te bestrijden. Nico Heij ging met hem in gesprek.

West-Friese Estafette - Coen van Kalken

Aflevering

In de West-Friese Estafette was Gaby Alberts op zaterdag 1 april te gast. Zij is directeur van zo'n 70 Berend Botje vestigingen. Naast Berend Botje zet zij zich in voor Puur voor Kids. Ze doet beide met veel inzet en plezier: "Alle kinderen verdienen dezelfde kansen".

West-Friese Estafette