Politicus Theo van Eijk genoemd als nieuwe directeur Feyenoord: “Ik ben beschikbaar”

1 november 2021 19:41

De West-Friese politicus Theo van Eijk wordt genoemd als mogelijke nieuwe algemeen directeur van voetbalclub Feyenoord. Hij zou dan de opvolger worden van Mark Koevermans, die opstapte na bedreigingen aan zijn adres.

Onder meer op Twitter gonst zijn naam, al is hij niet de enige. Ook Robert Eenhoorn (algemeen directeur bij AZ) en Robert Maaskant worden bijvoorbeeld genoemd. Tegenover NH Nieuws/WEEFF laat Van Eijk weten vereerd te zijn. “Ik ben een rasechte Feyenoorder. Maar ik heb nog geen gesprek gehad.” 

Waarom zijn naam genoemd wordt, weet hij niet. “Ik heb natuurlijk wel veel ervaring als bestuurder, en ben bekend bij Feyenoord.” De CDA-er was onder meer waarnemend burgemeester in Aalsmeer, Hollands Kroon, Uitgeest en Medemblik. Ook was hij tot 2018 wethouder in Hoorn.

Vrouw beloofd te stoppen

Momenteel is hij wethouder in Waterland. “Ik ben bijna 68, en heb met mijn vrouw afgesproken dat het mijn laatste avontuur zou zijn. Al heb ik altijd gezegd dat ik beschikbaar ben als Feyenoord komt”, vertelt hij lachend.

Bij de Rotterdamse club is hij ook chauffeur bij de jeugdopleiding. Bovendien is hij een trotse seizoenskaarthouder. “Ik heb een Diamondcard, en ben één van de 400 fans die altijd mee mag naar uitwedstrijden.” 

Bedreigingen

Ook al ziet hij de functie van algemeen directeur wel zitten, een makkelijke functie is het niet. Er is veel onenigheid over de mogelijke komst van een nieuw stadion. En directeur Mark Koevermans stapte vorige week zelfs op, nadat hij meerdere malen was bedreigd door hooligans. “Dat is natuurlijk niet goed te praten”, zegt Van Eijk. “Maar ik sta zelf wekelijks tussen de harde kern van Feyenoord. Voor mij is het geen reden om het niet te doen.”

Of de West-Friese Rotterdammer uiteindelijk ook directeur wordt, moet begin volgend jaar blijken. De raad van commissarissen van Feyenoord verwacht niet dat er voor het eind van dit jaar al duidelijkheid komt. “Maar als je genoemd wordt, dan word je het meestal niet”, vertelt Van Eijk lachend. “Dat is meestal om de echte naam buiten de publiciteit te houden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman – De Maandagavond Show
19:00 – 21:00 uur

WEEFF TV