Politie bestudeert camerabeelden van treinruk-incident, nog geen aanhouding

13 juni 2022 14:05

De politie heeft camerabeelden bestudeerd van het treinruk-incident, waarbij twee minderjarige meisjes werden lastiggevallen door een man die naast hen kwam zitten en zichzelf begon te bevredigen. Een politiewoordvoerder vertelt aan WEEFF/NH Nieuws dat het onderzoek nog in volle gang is. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Twee minderjarige meisjes waren op zaterdag 4 juni met de trein onderweg vanuit naar huis toen zij werden lastiggevallen door een onbekende man. Deze besloot om naast de twee zusjes van elf en zestien jaar oud te zitten en begon zichzelf te bevredigen.

Vlak daarna riepen de twee meisjes om hulp en is de man de stilstaande trein uit gevlucht. Een andere passagier heeft nog geprobeerd om de man te achterhalen, maar dit is echter niet gelukt.

Camerabeelden

De politie heeft laten weten dat het onderzoek naar het incident nog bezig is. Hierbij zijn camerabeelden uit de omgeving opgevraagd, die door de politie bestudeerd worden. Een woordvoerder kan niet zeggen om welke beelden het gaat.

“We doen op dit moment onderzoek in de breedste zin van het woord. Dat lopen we heel secuur na. Verder zijn er geen noemenswaardige ontwikkelingen te melden, en hebben we ook geen arrestatie verricht”, aldus de woordvoerder.

De twee zusjes hadden er een filnke trauma aan overgehouden, vertelde hun oudste zus Sezina Kelsey Steur aan WEEFF/NH Nieuws. “Telkens als ze er over proberen te praten, schieten ze vol”, zei Sezina vorige week. “Normaal reis ik altijd met ze mee en die ene keer dat ik dat niet doe, gebeurt er dit. Het is heel triest dat er überhaupt van dit soort mensen rondlopen op deze wereld.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405