Politie controleert opvarenden bij het Streekbos, twaalf bekeuringen uitgedeeld

15 augustus 2022 12:00

De politie heeft gisteren langdurig toezicht gehouden op het water bij het Streekbos in Bovenkarspel. Tijdens deze controle deelde de politie twaalf bekeuringen uit en gaf het drie waarschuwingen aan mensen die onder meer te snel voeren.

Twee boten draaien om elkaar heen bij het Streekbos paviljoen

Vanwege het warme weer was het gisteren een drukke dag in het Bovenkarspelse Streekbos. En dat betekent ook dat het natuurgebied veel bezoekers met de boot ontvangt. De laatste weken is er in het Streekbos en op het water bij Enkhuizen steeds meer overlast van hard varende bootjes, die met name door jongeren bestuurd worden.

De politie besloot gisteren om een toezichtronde te houden bij het Streekbos. Tussen 14.00 uur en 19.00 uur waren zij aanwezig op het water, waar de sfeer volgens de politie over het algemeen goed was.

Toch hebben zij twaalf bekeuringen uitgedeeld, en drie personen een waarschuwing gegeven. Deze werden onder meer gegeven voor het te snel varen, of het niet hebben van een geldig vaarbewijs.

Politiewoordvoerder Mascha Koning vertelde eerder aan WEEFF/NH Nieuws dat de politie regelmatig controleert op het water, maar benadrukt dat zij pas kunnen ingrijpen als er een melding of aangifte op tafel ligt. Dit gebeurt zelden volgens de woordvoerder. “Als er geen meldingen worden gedaan dan kunnen we er ook niets aan doen.”

Bekijk hier de reportage die vorige week gemaakt werd over de wateroverlast in het Streekbos.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405