Politie doet verder onderzoek naar overlijden 41-jarige man in Grootebroek

2 oktober 2023 10:21
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Exact een maand na het overlijden van een 41-jarige man in Grootebroek, duikt de politie vandaag dieper in de zaak. Het slachtoffer werd eind augustus zwaargewond gevonden boven een kapperszaak en overleed later. Momenteel onderzoekt het Team Grootschalige Opsporing (TGO) het pand en de achterliggende sloot.

Grootebroek politieonderzoek

De politie kreeg op donderdag 31 augustus rond 11.00 uur melding van een zwaargewonde man, die in een pand aan de Zesstedenweg in Grootebroek werd gevonden. De 41-jarige man uit Enkhuizen overleed een paar dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Op zaterdag 2 september hield de politie een 40-jarige man uit Bovenkarspel aan. Hij werd drie dagen later vrijgelaten, maar blijft wel verdachte.

Intensief onderzoek

Met het Team Grootschalige Opsporing van de politie wordt vanaf vandaag verder onderzoek gedaan naar het overlijden van de man. “Sinds 31 augustus doet het team intensief onderzoek”, meldt de politie. “In het belang van het onderzoek kunnen er op dit moment geen nadere inhoudelijke mededelingen worden gedaan.”

Om tot meer antwoorden te komen, is de politie nog altijd op zoek naar getuigen of mensen met informatie over deze zaak. “Ook ontvangen we graag camerabeelden uit de omgeving van de Zesstedenweg in Grootebroek, waar mogelijk op donderdag 31 augustus van 9.00 tot 11.30 uur passerende personen en/of voertuigen op te zien zijn”, aldus de politie. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844