Politie heeft 42 bruikbare tips in onderzoek rondom dood van Berkhouter Sjaak (72)

8 september 2021 15:52

Het onderzoek naar de gewelddadige dood van Sjaak Groot (72) uit Berkhout is nog steeds in volle gang. Groot werd op 14 juni dood aangetroffen in zijn woning aan het Oosteinde. De Berkhouter kwam door geweld om het leven, maar de daders zijn nog niet gevonden. Een politiewoordvoerder laat weten dat er 42 ‘bruikbare tips’ in onderzoek zijn.

Volgens een politiewoordvoerder is het onderzoek bij de woning van Groot afgerond. De politie brengt niet naar buiten hoelang en waar zij onderzoek (naar) deden en of er bijvoorbeeld spullen zijn verdwenen uit de woning.

De woning van de 72-jarige Berkhouter was een maand na het misdrijf nog afgezet met politielinten, vertelden buurtbewoners toentertijd aan NH Nieuws. “Er is gezocht naar sporen en aanwijzingen die kunnen bijdragen aan de reconstructie van de gebeurtenissen rondom de dood van het slachtoffer”, aldus de politie.

Tips in onderzoek

De politie loopt momenteel dus 42 tips na, maar laat nog niets los over de inhoud ervan. Het onderzoek naar de dood van ‘Ome Sjaak’, zoals Groot plaatselijk liefkozend werd genoemd, gaat onverminderd verder. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844