Politie schrijft bekeuringen uit in Hoorn en Enkhuizen voor ontbreken fietsverlichting

13 december 2022 10:21
campagne fietsverlichting

Politie Hoorn heeft maandagmorgen een controle uitgevoerd op fietsverlichting op het Keern, de Kromme Elleboog, Geldelozeweg, Blauwe Berg, Roskam en Wogmergouw. 430 fietsers zijn gecontroleerd en elf bekeuringen zijn uitgedeeld.

De controle was vooraf aangekondigd via Facebook. “Je hebt vier dagen de tijd om je voor- en achterlicht op orde te brengen. Voorkom een bekeuring en laat je zien op de weg”, schreef het korps op haar Facebook account. Daarbij sprak de politie de hoop uit dat iedereen die gecontroleerd wordt zijn verlichting op orde heeft en dat er geen bekeuringen hoeven worden uitgeschreven.

In ieder geval een fietser had het bericht gelezen maar dacht dat er niet gecontroleerd zou worden. Een paar scholieren hadden wel werkende fietsverlichting in hun tas zitten, maar kregen evengoed een bekeuring van 60 euro gepresenteerd.

Vandaag heeft een controle plaatsgevonden op de Gouw in Enkhuizen. Ongeveer 200 fietsers zijn gecontroleerd waarvan er drie geen verlichting voerden in het donker, zo laat Politie Hoorn weten via Facebook.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405