Politie houdt twee verdachten vanwege grootschalige bankpasfraude

13 juni 2023 17:20
Bron: Politie

De politie heeft vandaag twee mannen uit Haarlem aangehouden, die mogelijk betrokken zijn bij een groot aantal bankpasfraudes. Een van de zaken die door de politie genoemd wordt is in Wijdenes. Hier werd een 84-jarige man op slinkse wijze van bijna 80.000 euro beroofd.

Twee verdachten van 21 en 24 jaar zijn aangehouden in Haarlem en Zandvoort. Op dit moment zitten ze vast voor verhoor. Aankomende vrijdag worden ze volgens de politie voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt bekend of zij langer vast blijven zitten.

Wijdenes

“Uit onderzoek is gebleken dat de mannen vermoedelijk betrokken zijn bij 22 oplichtingszaken in de periode van augustus 2022 tot en met februari 2023”, meldt de politie. Een van de veertien plaatsen die zij noemen is Wijdenes, waar een man in december een flink bedrag was kwijtgeraakt.

Het 84-jarige slachtoffer dacht destijds contact te hebben met een medewerker van de bank, en gaf uiteindelijk zijn bankpas met pincode mee aan twee nepagenten die aan de deur kwamen. “Helaas zien we dit soort gevallen vaker, waarbij de daders het vaak gemunt hebben op oudere slachtoffers. Oplichters zijn slim, maar ze hebben altijd middelen nodig om tot het geld te komen. Een pincode, bijvoorbeeld”, vertelde politiewoordvoerder Derk Burger vorig jaar.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844