Politie pakt zesde verdachte op in onderzoek naar vermoorde Berkhouter Sjaak Groot

29 maart 2022 13:53

De politie heeft een zesde verdachte aangehouden die betrokken zou zijn bij de moord op Sjaak Groot. Vanmorgen hield de politie een 29-jarige man uit Opmeer aan, in een woning in Obdam. De vijf andere verdachten zitten al langere tijd vast voor betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 72-jarige Sjaak Groot.

Sjaak Groot Berkhout politieonderzoek

Groot kwam op 14 juni 2021 om het leven bij een woningoverval. De man bleek te zijn doodgeschoten. Na zijn dood zette de politie een grootschalig onderzoek op om de daders op te sporen. Inmiddels heeft de politie al meerdere verdachten aan kunnen houden. Alle vijf de verdachten zitten op dit moment nog vast.

De rol van de vanmorgen aangehouden 29-jarige verdachte wordt door de recherche verder onderzocht. Ook wordt gekeken of de man iets te maken heeft met andere woningovervallen tussen Alkmaar en Hoorn.

Aankomende vrijdag wordt de man uit Opmeer voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dan wordt een besluit genomen of de verdachte langer vast moet blijven zitten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405