Politie zoekt opnieuw naar Sumanta Bansi in recreatiegebied De Hulk

6 mei 2021 10:20

De politie zocht vanmorgen opnieuw in recreatiegebied De Hulk bij Scharwoude naar de vermiste Sumanta Bansi, de studente uit Hoorn die in 2018 verdween. De zoektocht leverde dit keer niets op. Op 19 april werd op deze plek ook al gezocht en toen werd een deel van een schep gevonden.

“Het stuk bos, wat de vorige keer is onderzocht, wordt nu weer onderzocht. Alleen de sonarboot, die ze de vorige keer wel inzetten, ontbreekt nu”, vertelt NH Nieuws-verslaggever Chantal Bos. “Ze zoeken op het stuk land, naast de brug, waar vorige keer de schep in het water werd gevonden.”

De politie wil alleen kwijt dat er inderdaad weer in het gebied wordt gezocht naar aanleiding van de vondst van een deel van de schep en op basis van informatie uit het onderzoek. Om welke informatie het precies gaat, kon de politie niet zeggen. 

In beeld

Volgens advocaat Soekhai, de advocaat van de familie van Sumanta, is het gebied in beeld gekomen aan de hand van telefoondata van de verdachte vader en zoon, die de politie heeft opgevraagd. Het gaat dan voornamelijk om locatiegegevens van Google.

De familie hoopt dat er eindelijk nu een doorbraak komt. “Als we menselijke resten vinden, is dat een bevestiging voor de familie. Ze weten dat ze er niet meer is, maar de familie wil antwoorden op de vraag wat er met haar gebeurd is. Is ze begraven, herbegraven, vernietigd? Dat is voor hen heel belangrijk om het een plek te kunnen geven. Ze zitten al zolang in spanning”, zegt Soekhai.

Schep

Het deel van de schep, dat bij de vorige zoekactie werd gevonden, ligt nu bij het Nederlands Forensisch Instituut voor onderzoek. De uitkomst van dat onderzoek is nog niet bekend en is ook geen aanleiding voor de zoekactie van vandaag. 

De zoektocht vandaag leverde niets op, zegt de politie. Het is nog niet duidelijk of er opnieuw een zoeking in hetzelfde gebied gedaan gaat worden. 

Aanstaande maandag is een volgende pro forma-zitting tegen de hoofdverdachte in deze zaak, Manodj B. uit Hoorn.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405