Politiek in de bres om kermis Wervershoof op Dorpsstraat te laten plaatsvinden

3 juli 2021 05:00

De partijen D66, CDA Medemblik en PW2010 zijn het niet eens met de beslissing van het college om de kermis van Wervershoof te verplaatsen naar sportpark De Westrand. De coronabesmettingen dalen, de vaccinatiegraad stijgt en waarschijnlijk zal de anderhalvemetermaatregel in augustus worden afgeschaft. Dat zou de kermis op de Dorpstraat toch mogelijk moeten maken, vinden ze.

Het college heeft besloten de kermis, net als vorig jaar, op sportpark De Westrand te houden om zo de coronamaatregelen te kunnen waarborgen. Maar die beslissing vinden de partijen te voorbarig en hebben een motie ingediend.

Zij zijn van mening dat het college beter pas begin augustus de beslissing voor de locatie van de kermis moet maken en dat alleen voor de Westrand wordt gekozen als de maatregelen deze locatie tot enige optie maakt. Daarbij zien zij de mogelijkheid om met twee scenario’s te werken, één op de Dorpsstraat en één op de Westrand. Zo zou pas op een later moment de knoop doorgehakt kunnen worden.

Oproep aan college

Eerder riep Yannick Nijsingh (D66) de burgemeester en wethouders ook al op om nogmaals te kijken naar de mogelijkheid om de kermisattracties op de Dorpsstraat te plaatsen. Of in ieder geval de optie om de Dorpsstraat af te sluiten te onderzoeken, ‘zodat cafés weer als vanouds kunnen draaien’. Daarop liet het college weten de optie overwogen te hebben, maar door de huidige coronasituatie en de benodigde voorbereidingstijd van de kermis toch voor De Westrand gekozen te hebben. 

De kermis zal plaatsvinden van 14 tot en met 17 augustus. De motie zal tijdens de aankomende raadsvergadering van 8 juli behandeld worden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405