Politieke partijen starten zoektocht naar nieuw evenemententerrein in Hoorn

27 april 2024 12:02
Live in Hoorn
Bron: Live in Hoorn

Het lijkt erop dat dit jaar de laatste editie van Live In Hoorn plaatsvindt op het Pelmolenpad. Als de voorbereidende werkzaamheden volgens planning verlopen zal dit najaar namelijk gestart worden met de bouw van een nieuwe woonwijk op de locatie. Van een alternatieve plek voor dergelijke evenementen lijkt nog geen sprake. “Over deze functie van het terrein hebben we het nog niet specifiek gehad in de raad”, vertelt Debbie Katers. Zij is namens de politieke partij Hart Van Hoorn actief als raadslid.

Er lijkt wel al enigszins te worden geanticipeerd op de aanstaande functiewijziging van het gebied. “De laatste paar jaar hebben we gezien dat de kermisexploitanten materialen neerzetten bij de ijsbaan”, aldus Katers. “Maar ik denk niet dat alles daar past. Op de kermis staan jaarlijks namelijk wel heel veel attracties, zo’n zestig in totaal.”

In vragen die Katers samen met haar partij Hart van Hoorn, PvdA, HOE?! en de VVD aan het college heeft gesteld, wordt geopperd in West-Fries verband naar een locatie voor grootschalige evenementen te kijken. Moet Live In Hoorn dan in de gemeente Medemblik worden georganiseerd? Dat klinkt ook gek. “Persoonlijk vind ik dat dit eigenlijk niet kan”, stelt het Hoornse raadslid. “Ik ga er toch wel vanuit dat er binnen de gemeentegrenzen een nieuwe locatie voor gerealiseerd kan worden.”

Stadsstrand of Zevenhuis

Als alternatief wordt het stadsstrand veelvuldig genoemd door inwoners. “Dat lijkt me ook fantastisch, maar ik kan me zo voorstellen dat de mensen die hier dichtbij wonen daar niet op zitten te wachten”, vertelt Katers. “Is de ijsbaan hier misschien geen geschiktere locatie voor? Of een unit op Zevenhuis. Je ziet wel vaker dat mensen festivals organiseren op industrieterreinen waar dan met pendelbusjes naartoe wordt gereden. Daar hebben bewoners dan ook niet zoveel last van eventuele geluidsoverlast.”

Het is nog niet bekend vanaf wanneer het Pelmolenpad niet meer voor evenementen kan worden gebruikt. In februari vorig jaar werd de laatste Live In Hoorn aangekondigd, maar een half jaar later bleek een editie in 2024 toch nog doorgang te kunnen vinden. “Dat komt doordat de voorbereidingen voor de woningbouw meer tijd in beslag hebben genomen dan gewenst”, aldus Katers.

Waarom de parkeerfunctie wel al is besproken in de raad, maar het verdwijnen van het Pelmolenpad als evenementen locatie nog niet, moet Katers het antwoord schuldig op blijven. “Meerdere partijen vinden het gelukkig belangrijk. Het is niet zomaar een vraag. Het is een dringende kwestie. Voor zowel jong als oud.”

Uitzending – 20 april 2024

Over het verdwijnen van 't Pelmolenpad als evenementen locatie is nog niet gesproken in de Hoornse gemeenteraad volgens Debbie Katers. Zij is namens de politieke partij Hart Van Hoorn actief als raadslid. Beluister het interview over deze kwestie.

Politieke partijen starten zoektocht naar nieuw evenemententerrein in Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844