Poort van Hoorn: ondernemer aan het woord

7 november 2022 14:00
Poort van Hoorn hoogbouw

Het is nog altijd een onderwerp op de agenda van de gemeente Hoorn: de ontsluiting van het centrum. De familie Schutz heeft in de veertig jaar dat ze actief zijn als ondernemer in de binnenstad al heel wat voorstellen voorbij zien komen. “Bij de laatste commissievergadering onder wethouder Bashara was een groot gedeelte van de raad voorstander van het plan met het Carbasius traject met of zonder tunnel en ondergronds parkeren aan het Pelmolenpad”, aldus Peter Schutz.

“Als ik nu zie wat er uit het rapport komt, daar wordt ook weer gesproken over een tunnel.” Die keuze was enkele jaren geleden nog onderdeel van de verkiezingsstrijd. Schutz:”Als het Keern wordt afgesloten voor autoverkeer en er geen plannen worden gemaakt om verder de ontsluiting van de stad voor auto’s beter te maken, dan wordt het een puinhoop. Zeker als in 2024 het stadsstrand gereed komt.”

Volgens Schutz moet er ook nog eens goed naar het parkeren gekeken worden. “Bij het stadsstrand komt plaats voor 500 auto’s. Maar dat zullen allemaal bezoekers van het strand zijn en niet van de binnenstad.” Van de Poort van Hoorn zou Schutz nu eindelijk wel eens definitieve plannen willen zien. “Het rapport van bureau Goudappel wordt in maart besproken. Tot die tijd weten we nog steeds niet wat er gaat gebeuren. Het duurt maar en het duurt maar. Wat gebeurt er nou met al die plannen voor de Poort van Hoorn. Je hoort er niets van.”

Uitzending – 29 oktober 2022

De familie Schutz is al veertig jaar actief als ondernemer in de binnenstad. Beluister het gesprek met Peter Schutz.

Poort van Hoorn: ondernemer aan het woord

Meer nieuws uit West-Friesland?
đŸ’Ŧ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405