Predicaat Koninklijk voor Amarant Bakkers uit Avenhorn: “Een prestatie van formaat”

15 maart 2024 15:58
Bron: Marcel Rob

Amarant Bakkers is vanmiddag onderscheiden met een Predicaat Koninklijk. De bakkerij in Avenhorn kreeg deze eervolle onderscheiding uit handen van commissaris van de Koning  Arthur van Dijk. “Het is een bekroning op het werk, wat door vier generaties in de laatste 100 jaar is opgebouwd”, vertelt een trotse algemeen directeur Johan Pater.

Met de onderscheiding is de bakkerij uit Avenhorn het eerste bedrijf in gemeente Koggenland dat het Predicaat Koninklijk krijgt opgesteld. Dit is een onderscheiding voor verenigingen, grote ondernemingen, instellingen en stichtingen die alleen door de Koning toegekend mag worden.

Het symboliseert respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning tegenover de ontvanger en wil niet zeggen dat het betrokken bedrijf leverancier is of een andere relatie heeft met het Koninklijk Huis. Dankzij de onderscheiding mag Amarant Bakkers het Predicaat Koninklijk in hun naam voeren, zoals bijvoorbeeld KLM, en een Koninklijke Kroon in hun logo opnemen.

Amarant Bakkers viert dit jaar een jubileum, want het bedrijf bestaat maar liefst 100 jaar. De bakkerij staat onder bewind van de familie Pater, met inmiddels vier generaties die voor de bakkerij werken of actief zijn geweest. Algemeen directeur, en derde generatie, Johan Pater vertelt dat Amarant Bakkers bekendstaat om haar ontwikkeling en groei. Het bedrijf dat ooit begon als een lokale bakker in Avenhorn is in al die jaren uitgegroeid tot een landelijke speler.

Groot compliment voor medewerkers

“We zijn heel trots dat wij het Predicaat Koninklijk mogen voeren. Het is een bekroning op het werk dat in de afgelopen 100 jaar is opgebouwd. Een prestatie van formaat”, zegt Johan Pater.

“We hopen nog minimaal 100 jaar te kunnen blijven bakken. Daar gaan we voor”

Algemeen directeur Johan Pater

“Trots zijn wij ook op al onze medewerkers die zich in de jaren aan ons familiebedrijf verbonden hebben”, aldus Pater. “Het is ook voor hen een groot compliment. Hun inzet en vakmanschap hebben dit succes en bijzondere moment mogelijk gemaakt. We hopen nog zeker minimaal 100 jaar te kunnen blijven bakken. Daar gaan we voor.”

Verheugd op primeur in Koggenland

Ook burgemeester Bonsen van gemeente Koggenland is trots op de onderscheiding die vanmiddag aan de bakkerij uit Avenhorn is uitgereikt. “Amarant Bakkers is een begrip in onze gemeente”, stelt de burgemeester. “Een voor de hele sector toonaangevend bakkersbedrijf en mensgerichte werkgever voor 450 medewerkers in maar liefst drie provincies.”

“Ik ben echt verheugd en enorm trots dat zij als eerste organisatie in gemeente Koggenland het Predicaat Koninklijk hebben ontvangen, en feliciteer hen van harte.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844