Prijzenpakker Hovocubo pakt Supercup door winst op zaalvoetbalrivaal FC Eindhoven

26 augustus 2022 22:37
Bron: NH Sport / Martijn Kramer

De zaalvoetballers van Hovocubo zijn het nieuwe seizoen begonnen zoals ze het vorige eindigden: met een overwinning. In de strijd om de Supercup klopte het team van trainer Sander van Dijk FC Eindhoven met 2-1. 

Super Cup: Hovocubo - FC Eindhoven

Dat gebeurde in de eigen sporthal De Opgang waar afscheid werd genomen van een aantal spelers die de landskampioen hebben verlaten. Van Dijk kan dit seizoen geen beroep meer doen op sterkhouders Karim Mossaoui, Soufian Charraoui en Yoshua St. Juste. Daarom temperde de ervaren Van Dijk eerder deze week ook de verwachtingen van zijn ploeg.  

Gehavend FC Eindhoven

FC Eindhoven, dat vorig seizoen zowel in de bekerfinale als in de finale om de landstitel van Hovocubo verloor, begon gehavend aan de wedstrijd. Topscorer Saïd Bouzambou was geschorst en vanwege blessures ontbraken ook Oualid Saadouni, Ayoub Boukhari, Zakaria Amrani en Marwan Rebbah.

De thuisploeg nam het initiatief en FC Eindhoven zakte in. Tegen de verhouding in kwamen de gasten op voorsprong. Dennis van den Eijnden maakte de 0-1, maar een minuut later was het alweer gelijk. Ilias Bouzit knalde de 1-1 tegen de touwen. Oualid Tarifit zette Hovocubo kort na rust op voorsprong. In het laatste deel van de wedstrijd moest Hovocubo achteruit, maar in de score kwam geen verandering meer. De matchwinner kon zijn geluk niet op. “Fantastisch, een euforisch gevoel.”

Tekst gaat verder onder de video.

Van Dijk was uiteraard blij met het veroveren van de Supercup, al was hij ook kritisch op zijn team. “Er zijn fases waar ik tevreden over ben, maar er zijn ook fases dat het te slordig was.” Desondanks lukte het Hovocubo om FC Eindhoven het grootste deel van de wedstrijd haar wil op te leggen. Zeker met het verlies van de sterkhouders een positieve verrassing, al denkt Va Dijk daar anders over. 

Tekst gaat verder onder de video.

Het is na 2014, 2018 en 2019 voor de vierde keer dat Hovocubo de Supercup heeft gewonnen. Volgende week vrijdag opent Hovocubo de competitie met de uitwedstrijd tegen zvv Eindhoven.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405