Proef met bandjes voor uitgaanspubliek in Hoorn: ‘Fijn voor ondernemers en bezoekers’

30 september 2021 20:27

Aanstaande zaterdag is het voor uitgaanspubliek in Hoorn bij wijze van experiment mogelijk om een polsbandje te krijgen, zodat niet bij iedere kroeg het coronatoegangsbewijs hoeft te worden getoond. Als de proef een succes blijkt, zijn gemeente en horeca van plan de bandjes volgend weekend op vrijdag en zaterdag uit te delen. 

Wie zich zaterdagavond tussen 18.00 en 23.00 uur bij het controlepunt op het Kerkplein meldt, krijgt op vertoon van een  geldige QR-code een bandje. 

Met zo’n bandje kun je alle horecazaken aan het Kerkplein, op de Roode Steen en aan de Dubbele Buurt in zonder je coronapas te laten zien. Als het experiment het vervolg krijgt, worden er mogelijk andere straten aan toegevoegd.

‘Ondernemers ontlasten’

Het mes snijdt aan twee kanten,  zegt burgemeester Jan Nieuwenburg in een persbericht. “We hopen ondernemers met dit controlepunt te ontlasten. Daarnaast is het voor bezoekers van de horeca ook fijn dat je de QR-code maar één keer kan laten zien.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405