Project Arty op het Plein wil jongeren in hun kracht zetten en stereotypes doorbreken

12 mei 2024 15:19
Door Liza Trap
Bron: Liza Trap/WEEFF

“We zijn hier om onszelf te ontwikkelen tot young professionals”, zegt Christian Nana, directeur van stichting Work Heart Make Art (WHMA). Ieder kwartaal wordt er een rondetafelgesprek georganiseerd ter voorbereiding. Daarbij kunnen jongeren meedenken en werken aan projecten. Deze keer wordt er een nieuw project geïntroduceerd: Arty op het Plein.

“Project ‘Arty op het Plein’ is door de jongeren van stichting WHMA bedacht, ‘Generatie WHMA’, en wij als organisatie hebben daarin ondersteund. We hebben het evenement op een gelijkwaardige manier samen met de jongeren bedacht en zullen dit op dezelfde manier gaan uitvoeren”, zegt Nana.  

Ergens in september zal ‘Arty op het Plein’ mogelijk gaan plaatsvinden in Hoorn en omstreken. Er zullen twee locaties in de stad zijn en één in een dorp. “Dit doen we omdat we deze twee verschillende werelden meer met elkaar willen verbinden”, zegt Nana. Op elke locatie zal er een programma plaatsvinden van twee uur. Het doel is om ‘Arty’ ook naar Alkmaarse pleinen te brengen.

Meer zichtbaarheid en positiviteit

‘Arty’ is voor iedereen tussen de 14 en 27 jaar. “We willen zorgen voor meer zichtbaarheid en positiviteit in de wijken”, zegt Nana. Gedurende een dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd die te maken hebben met muziek, dans, kunst en sport verdeeld over drie pleinen.  

De activiteiten zullen bestaan uit optredens van bekende artiesten, een bokspartij met XL-handschoenen, verschillende sportieve minigames en met als hoogtepunt een danswedstrijd. Ook zal er een virtuele galerie komen met Augmented Reality (AR)-kunst door kunstenaar Lou Art Tara.  

Jezelf ontwikkelen

Na het evenement zal er een driedelige serie worden gezet op YouTube, waarbij er in elke aflvering een plein wordt uitgelicht. Ook komt er een aftermovie waaraan een soundtrack verbonden zit. “Dit wordt gemaakt door generatie WHMA zelf. De jongeren krijgen masterclasses en de ruimte om zichzelf te ontwikkelen als young professional in de dingen waar ze beter in willen worden”, zegt Nana.  

“Generatie WHMA is een energieke en enthousiaste groep jongeren die bijdraagt aan de maatschappij. We willen jongeren in hun kracht zetten en het stereotyperende beeld van jongeren veranderen door met young professionals aan de slag te gaan. Generatie WHMA leert onder andere over ondernemerschap, omdat ze die kennis nodig gaan hebben bij het ontwikkelen van hun talenten.”  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844