Provinciale weg bij Broekerhaven dicht voor bomenkap na storm

1 maart 2022 09:55

Door stormschade langs de provinciale weg N307 bij Broekerhaven gaat de weg voor drie dagen in beide richtingen dicht. Van donderdag tot en met zaterdag wordt de weg overdag en ’s nachts afgesloten voor de kap van zeventien bomen.

Als gevolg van de storm op 18 februari zijn er zeventien bomen die nu nog een risico zijn voor omwonenden en weggebruikers. Direct na de storm werden er al een aantal bomen gekapt en zijn er veel afgebroken takken opgeruimd.  Het gaat om vijftien populieren en twee essen die in slechte staat zijn. Kappen is volgens de Provincie Noord-Holland de enige oplossing.

Wel worden de bomen niet geheel weggehaald, maar ingekort tot ongeveer vijf meter hoogte. Dit alles om de biodiversiteit in stand te houden. Deze speciale manier van kappen zorgt ervoor dat de bomen niet opnieuw uitlopen. De beplanting rondom de bomen wordt zoveel mogelijk gespaard. 

Omleiding

De afsluiting begint donderdag om 07.00 uur en zal duren tot zaterdagmiddag 15.00 uur. Al het verkeer wordt omgeleid via de N505 en moet rekening houden met een extra reistijd van zo’n tien minuten. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405