Provincie akkoord met aangepast plan vakantiepark Enkhuizerzand

15 juli 2020 11:01
Bron: Europarcs

ENKHUIZEN – De provincie is akkoord met het aangepaste plan voor de ontwikkeling van recreatiegebied Enkhuizerzand. Dat laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. Als ook de raad akkoord gaat, kan verder worden gegaan met de ontwikkeling van het vakantiepark.

Aangepast plan vakantiepark Enkhuizerzand

Eind vorig jaar gaf de provincie een reactieve aanwijzing op het originele plan, waarmee de bouw geblokkeerd werd. Dat plan bestond uit tweehonderd woningen die voor een deel ook in het water moesten worden gebouwd. Dat was tegen het zere been van de provincie. Het aantal huisjes was te groot, en bovendien zou het ten koste van de kwaliteit van het gebied gaan. 

Uiteindelijk besloten de provincie en de gemeente met elkaar in gesprek te gaan over een herstelplan. Ook werd er een participatietraject gestart waarbij inwoners mochten meepraten over de ontwikkeling van het gebied.

De uitkomsten werden uiteindelijk 30 juni aangeboden aan de raad. De opvallendste uitkomsten waren dat het aantal huisjes terug wordt gebracht naar 160, en bovendien ook minder hoog worden dan in eerste instantie bedacht. Daarnaast wordt er niet meer in het water gebouwd.

Aanwijzing provincie van de baan

Inmiddels heeft de gemeente het herstelplan officieel ingediend bij de provincie en die is daarmee akkoord. “In het herstelplan zijn de opmerkingen uit het participatieplan afdoende verwerkt.” Nu is het woord aan de gemeenteraad. Als ook die akkoord gaat met herstelplan dan komt de aanwijzing van de provincie definitief te vervallen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844