Provincie schenkt bijna 6 miljoen euro voor stationsgebied Poort van Hoorn

23 december 2021 17:40

Met een bedrag van bijna zes miljoen euro hoopt de Provincie Noord-Holland te helpen aan de ontwikkeling van de Poort van Hoorn. Het geld van de provincie wordt onder meer gebruikt voor het verplaatsen van het busstation naar de noordzijde van het station, en aan de bouw van een fietsenstalling en een nieuwe loopbrug.

Poort Hoorn

De Poort van Hoorn bestaat uit station Hoorn, maar ook het Pelmolenpad en de Prismalocatie. Naast het opknappen van het station is er in de omgeving van het station ruimte voor minstens duizend woningen. Samir Bashara, wethouder en betrokken bij het project Poort van Hoorn, is blij met de bijdrage. “De ontwikkeling van de Poort van Hoorn is een van de grootste en meest ingrijpende ontwikkelingen ooit in onze stad. Dat kunnen we als gemeente niet alleen.”

Het OV-fonds

De Poort van Hoorn is onderdeel van het OV-fonds van de provincie. De subsidie is bedoeld om de reis van deur tot deur te verbeteren. Zo kunnen reizigers snel overstappen op de bus of de trein en is er een betere verbinding tussen Hoorn en Amsterdam. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405