Provincie steekt bijna kwart miljoen in extra noodfonds om West-Friese musea te steunen

13 december 2022 18:02

De provincie komt met een extra noodfonds van bijna een kwart miljoen euro voor de culturele sector in West-Friesland. Met deze bijdrage hoopt gedeputeerde Rosan Kocken, van Cultuur en Erfgoed, musea te ondersteunen die nog steeds kampen met onzekerheden door de coronacrisis.

Nederlands Stoommachinemuseum

In 2020 heeft de provincie tien miljoen euro beschikbaar gesteld om de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector te verzachten. Het resterende bedrag – zo’n twee miljoen euro – dat nog over was, is nu opnieuw verdeeld. Van dat bedrag worden in West-Friesland vier musea extra gesteund. Het gaat om het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij, Stoommachinemuseum, de Museumstoomtram in Hoorn en Kasteel Radboud.

Onzekerheden wegnemen

Gedeputeerde Rosan Kocken (Cultuur): “Het noodfonds is in het leven geroepen toen de volledige gevolgen vanΒ  corona voor de maatschappij en de culturele sector nog niet te overzien waren. Bezoekersaantallen en publieksinkomsten zijn in veel gevallen nog niet op peil en er wordt nog vaak rekening gehouden met aanzienlijke tekorten. Met een bijdrage uit het noodfonds kunnen wij een aantal musea, theaters en podia ondersteunen die nog steeds kampen met onzekerheden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405