Puntverlies voor Opperdoes en Zwaluwen ’30

27 maart 2022 00:08

Het prachtige weer in West-Friesland heeft helaas niet voor een zonnige uitslag kunnen zorgen in het zaterdagvoetbal. Zowel Zwaluwen ’30 als Opperdoes verloren hun wedstrijd met 1-2. Koploper Always Forward van de 4e klasse A waar ook Opperdoes in speelt, kwam niet in actie.

Tegen de nummer voorlaatst in de 1e klasse A moest het vanmiddag gebeuren voor Zwaluwen’30. De Hoornse club had voor de wedstrijd 4 punten meer dan tegenstander Die Haghe met een wedstrijd meer gespeeld. Na het eindsignaal stond er echter een negatieve uitslag (1-2) voor Zwaluwen’30 op het scorebord. Gezien de enorme kansen voor de thuisclub in de 1e helft een onnodig resultaat.

Discutabele gelijkmaker

Vlak voor de rust tekende Floris Coffeng nog voor de 1-0. In de 56e minuut komt Die Haghe tegen de verhouding in echter op 1-1. Via de paal zou de bal achter de doellijn zijn beland. De scheidsrechter stond op een behoorlijke afstand maar meende toch een doelpunt te moeten toekennen. Zijn assistent langs de lijn had het anders gezien, maar dit mocht niet helpen voor Zwaluwen’30.

Rode kaart leidt nederlaag in

In de 75e minuut krijgt Zwaluwen’30-rechterverdediger Jermey zijn 2e gele kaart (en dus rood) voorgeschoteld door de scheidsrechter en moeten de Hoornse club door met 10 spelers. Vlak voor tijd in de 89e minuut, krijgt Zwaluwen ’30 de rekening gepresenteerd voor het missen van alle kansen en verschijnt de 1-2 op het scorebord. De club staat hiermee op de 11e positie op de ranglijst en voelt daarbij de hete adem van Die Haghe in haar nekt.

Onderstaand is het verslag van Leo van der Voort van de wedstrijd Zwaluwen ’30-Die Haghe terug te luisteren.

Uitzending – 26 maart 2022

Zwaluwen '30 heeft onnodig puntverlies geleden tegen Die Haghe. Beluister hier het verslag van Leo van der Voort terug.

Onnodig puntverlies voor Zwaluwen 30

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405