PvdA boos om overplakte verkiezingsposters: “Forum doet niet eens mee in Enkhuizen”

4 maart 2022 15:15
Bron: Aangeleverd

De PvdA in Enkhuizen is boos op Forum voor Democratie. Op alle plakborden en plakzuilen in de stad zijn gisteravond posters van de partij over de affiches van andere partijen geplakt, waaronder ook die van de PvdA. “Onacceptabel”, zegt raadslid Jacco Sandstra. “Dit gedrag is niet goed te praten. De FvD heeft hier namelijks niks te zoeken.”

FvD plakt haar poster over die van de PvdA

Hoewel het vaker gebeurt dat politieke partijen elkaars posters overplakken, vindt de PvdA deze actie op zijn zachts gezegd merkwaardig. “Jullie doen niet eens mee in de verkiezingen in Enkhuizen!”, schrijft het raadslid in een Facebookbericht. Eerder voerde de FvD ook al eens campagne in Enkhuizen, bij het Dirck Chinaplein. Maar het overplakken van de posters zet bij de PvdA kwaad bloed. 

Verrast

Het is 19.30 uur als een ander raadslid van de PvdA, Arshak Mazloumian, de posters ontdekt. Terwijl hij nietsvermoedend op de Dreef in Enkhuizen fietst, ziet hij een plakzuil volgeplakt met FvD-affiches. Mazloumian reageert dan ook verrast: “Hier hebben we woensdag nog geplakt. Er was zelfs nog plek over”, zegt hij. “FvD had in alle rust een poster kunnen ophangen.  Maar nee hoor, de partij had haar eigen poster over die van de PvdA geplakt.”

Hij begrijpt er niks van. Ook hun achterban wordt hiermee misleidt, denkt Mazloumian. “Soms krab ik mezelf wel achter m’n oren. Maar deze actie slaat de plank volledig mis.”

En dus fietste hij met andere partijgenoten nog snel naar de Karwei, waar ze net voor sluitingstijd een lijmpot en kwasten konden halen. Daarna heeft de partij alles in oude staat hersteld. “We zijn tot diep in de nacht bezig geweest.”

Er was nog genoeg ruimte op het plakbord

Maar dat was nog niet alles. De FvD-affiches waren door de hele stad te vinden. Alle zeventien plakborden en plakzuilen die de gemeente Enkhuizen bezit, werden beplakt door de FvD. “Het bord bij de Nieuwe Doelen, het treinstation en op de Piet Schmitstraat waren het meest markant”, aldus Mazloumian.

Lijsttrekker Jacco Sandstra, die de actie op Facebook deelde, richt zich tot de partij. “Dit is onacceptabel en kinderachtig. Het is ronduit onbeschoft.” Sandstra wil nog in gesprek met de burgemeester hierover. “Dit hele gedoe is gewoon raar en vreemd. Wat hebben ze hier te zoeken?” 

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Forum voor Democratie hun posters over andere partijen heen plakt. Ook elders in het land drukt de partij zo haar stempel. Begin maart werd Almelo hier ook al mee verrast. En twee jaar geleden deed de partij in Eindhoven precies hetzelfde, maar dan in Waalre en Valkenswaard. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405