Raadsfracties stellen vragen over schimmeloverlast in Kersenboogerd

26 oktober 2021 14:45

Fractie Tonnaer en CDA Hoorn hebben vragen gesteld aan het college, over schimmelvormingen in woningen van Intermaris in de Kersenboogerd. Inwoonster Ellen van der Knaap agendeerde de problemen vorige week met een bericht op Facebook, waarna NH Nieuws/WEEFF over de vochtproblemen, schimmel en slijtage berichtte

Stichting Netwerk hield al in 2019 een enquête onder bewoners van sociale huurwoningen in de Rondeelstraat. Verschillende bewoners ervoeren gezondheidsklachten als gevolg van de schimmelvorming. Van der Knaap ontving na haar oproep op Facebook, tientallen soortgelijke verhalen. 

Ventileren 

Intermaris erkent regelmatig klachten te krijgen over vocht- en schimmelvorming, uit verschillende complexen. “Dus is het niet zo dat we op één complex zoveel dezelfde meldingen krijgen van hetzelfde probleem, dat we dat planmatig kunnen aanpakken.”

Intermaris geeft bewoners volgens een woordvoerder wel voorlichting over schoonmaken en ventileren. Fractie Tonnaer en CDA schrijven aan het college: “Dat biedt geen soelaas, wel een hoge energierekening.”

Gemeente moet toezien

De gemeente Hoorn laat weten dat de zorgen bekend zijn en dat er vaker gesproken wordt met Intermaris. De woordvoerder wilde niet ingaan op de vraag of de schimmelproblemen in die gesprekken worden meegenomen. 

Fractievoorzitter Roger Tonnaer vindt dat er een rol bij de gemeente zit om Intermaris te controleren op het onderhoud van woningen. “De gemeente maakt prestatieafspraken met woningcorporaties. Dat gaat over het bouwen van sociale woningen, maar ook over het onderhoud. Wij vinden dat de gemeente daarop moet toezien”, laat hij weten aan NH Nieuws/WEEFF.

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405