Rainbow Colors en Wagenaar Refrigerations winnen duurzaamheidsprijs

20 november 2022 11:00
Winnaars Duurzaam Ondernemen Awards

Gemeente Medemblik heeft op de dag van de ondernemer twee duurzaamheidsprijzen uitgereikt. Tijdens de ondernemersborrel van de Ondernemers Federatie Medemblik in MED Trattoria stonden twee prijswinnende ondernemers het podium. In de categorie ‘Meest Duurzame Ondernemer’ ging de prijs naar Rainbow Colors uit Andijk. Op het gebied van ‘meest duurzame innovatie’ ging de prijs naar Wagenaar Refrigerations uit Zwaagdijk-Oost. Beide winnaars kregen hun prijs overhandigd uit handen van wethouder Harry Nederpelt.

Bas Karsten van Rainbow Colors uit Andijk werd door de jury geprezen om zijn vooruitziende visie over verduurzamen. Het glastuinbouwbedrijf is inmiddels helemaal van het aardgas af met behulp van de nodige techniek en investering. De ondernemer is volgens de jury een voorbeeld voor de branche en een bron van inspiratie voor andere ondernemers.

Zwaagdijker Sjors Wagenaar van het bedrijf Wagenaar Refrigerations ontwikkelde geheel zelf een innovatief systeem waarmee het klimaat in een kas met een warmtepomp wordt geregeld. Door het aanwezige vocht en warmte te hergebruiken bespaart de afnemer van het systeem op grote hoeveelheden aardgas. Deze innovatie is revolutionair in vergelijking met bestaande systemen in de glastuinbouw. Wagenaar biedt bij het systeem ook een onderhoudspakket aan en klanten kunnen het apparaat weer retourneren na het verstrijken van de economische levensduur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405