Ravage op kermis Hensbroek: jongeren richten vernielingen aan

5 september 2023 17:08
Bron: John van Eijk via Facebook

Vannacht zijn er op kermis van Hensbroek verschillende attracties vernield. De daders zijn volgens kermisexploitanten jongeren uit Obdam. “Het is jammer dat we nou net op het eind van dit kermisseizoen nog vernieling krijgen”, zegt Johnny van Eijk, kermisexploitant van de grijpmachines.  

De daders zijn bekenden uit het dorp. “Ze komen uit Obdam en komen ons ook bekend voor met dit soort streken”, zegt Johnny van Eijk. Hij is exploitant van de grijpmachines op de kermis in Hensbroek.

Vernieling suikerspinnenkraam

Onverkoopbare zoetigheid

Zo is onder meer de suikerspinnenkraam vernield. Van Eijk: “Ze hebben het luik opengebroken en al het snoep uit de kraam gehaald. Die hebben ze verderop achter de bosjes neergelegd. Helaas kunnen we dat snoep niet meer verkopen, omdat het een hele nacht buiten de kraam heeft gelegen en we niet weten wat er voor de rest mee is gebeurd.”

Ook hebben de daders een van de trampolines opgetuigd en zijn ze erop gaan springen. “Ze hebben aan de buizen gehangen, die helemaal naar voren hellen. Voor de rest moeten er bij de trampolines nog een paar knopjes en een motor vervangen worden”, aldus Van Eijk. De groep vandalen is lang bezig geweest, want zo’n trampoline bouw je niet zomaar op volgens de kermisexploitant.  

Tekst gaat verder onder de foto.

Vernieling trampolines

Vader maakt excuses

De vader van een van de daders heeft zich inmiddels gemeld bij de kermisexploitanten, om excuses te maken voor het gedrag van zijn zoon. Van Eijk: “Hij vertelde dat hij dacht dat zijn zoon het had gedaan om zijn broertje te beschermen, die ook aanwezig zou zijn geweest bij de vernielingen.”  

De vader biedt de kermisexploitanten een volledige schadevergoeding aan. “Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee”, zegt hij. Kermis- en Oranjecomité Hensbroek heeft de schade tegen de middag zo goed als gerepareerd. De kermisexploitanten vinden dat hiermee de kous af is.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844