REAL HERO van Blaudzun is WEEFF Top Favoriet

3 april 2021 19:45
REAL HERO van Blaudzun is WEEFF Top Favoriet

Blaudzun presenteerde gisteren zijn nieuwe single. REAL HERO is de eerste single van zijn nieuw album. Krap een dag uit en meteen de nieuwe WEEFF Top Favoriet!

Hints op social media wezen al een tijdje dat Blaudzun binnen niet al te lange tijd met nieuwe muziek zou komen. De alternatieve singer-songwriter haalde voor REAL HERO inspiratie uit een droevige aanleiding; het overlijden van het driejarige zoontje van een goede vriend.

Het doodzieke zoontje leek zijn ziekte te overwinnen toen Blaudzun de single schreef, maar redde het uiteindelijk niet. Toch draagt de uptempo song positiviteit uit.

Blaudzun schrijft op social media: “Terwijl de wereld overspoeld lijkt te worden met haat, merk ik dat er nog steeds veel schoonheid valt te ontdekken in de chaos. Mensen die elkaar weten te vinden als tegenstellingen onoverbrugbaar lijken, mensen die liefde vinden in tijden van een pandemie. Mensen die zich niet neerleggen bij verlies en eenzaamheid en er staan voor zichzelf en hun medemens. Dat zijn mijn ware helden.”

Album

De singer-songwriter kon al melden dat REAL HERO sowieso de eerste single is van een volgend album. Een titel is er al vast: Lonely City Exit Wounds, maar dat is dan ook nog het enige wat we over deze nieuwe plaat weten. Blaudzun verwacht niet dat dit album dit jaar nog uitkomt, vertelde hij gister aan muziekplatform 3voor12.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

REAL HERO van Blaudzun, of alle andere oud WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Beeld: Achim Raschka

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405