Recap: dit was Popronde Hoorn 2021

6 november 2021 19:17

Na een jaar afwezigheid schitterde de Popronde dit jaar weer in de binnenstad van Hoorn. Negentien acts speelden verdeeld over vijf locaties door de stad. WEEFF Radio was erbij en sprak een deel van de acts. 

Uitzending – 31 oktober 2021

Liza vertelde onder andere over hoe ze inspiratie haalde uit het boek The Alchemist, bij het schrijven van haar eerste EP The Hologram. Ze vertelden over haar burn out verschijnselen en hoe ze daar weer overheen kwam. Inmiddels heeft ze weer plezier gevonden in het maken van muziek. Dit resulteert in een tweede EP, die naar eigen zeggen veel persoonlijker is. "Ik hoop dat mensen het kunnen gebruiken als een soort zelfhulpboek." Die EP wordt komende maanden opgenomen en moet begin volgend jaar uitkomen.

Liza Waeld

Uitzending - 31 oktober 2021

David Pop en Jasper Werij kwamen onze studio binnengewandeld na hun optreden in muziekcafé Backstage. Ze vertelden over hun interpretatie van het genre noiserock. Volgend jaar februari brengt de band een debuut EP uit.

Kalaalit Nunaat

Uitzending - 31 oktober 2021

Max schoof net na zijn optreden in de Beiaard aan bij ons in de studio, met zijn 'muzikale partner in crime' Jeroen Egge. Samen vertelden ze over de inspiratie die ze opdeden tijdens hun trip door Amerika. Zo is de titel van de nieuwste EP Bucking The Tiger gebaseerd op de naam van een hutje die ze tijdens een winterwandeling door de Grand Canyon tegenkwamen.

Uitzending - 31 oktober 2021

Tijdens het interview confronteerde we Melle met het feit dat hij meedeed aan het Junior Songfestival in 2012. Hij vertelde hoe zijn muziek sindsdien is veranderd. Waar zijn eerste EP nog een vrij intieme sound had, nijgt zijn nieuwste werk wat meer richting indiepop, waarop zijn volledige band ook te horen is.

Melle

Uitzending - 31 oktober 2021

MEAU vertelde over het succes van haar nieuwe single Dat Heb Jij Gedaan. Ze heeft lang getwijfeld of ze het nummer wel uit moest brengen, omdat het eigenlijk te persoonlijk was. Maar “Het liedje was gewoon te goed om te laten liggen."

Uitzending - 31 oktober 2021

Gavin & Bas spraken Judith en haar band. Ze vertelden dat de soms heftige instrumentalen een soort expressie zijn van de teksten die Judith schrijft. Deze gaan over intense emoties en de chaotische wereld waarin we nu leven. Ook vertelden ze dat ze haar nieuwe EP van begin tot eind schreef en produceerde in een verlaten vuurtorenhuisje in Zeeland. De rust rust die ze daar vond heeft een plek gekregen op de EP.

puntjudith

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405