Rechter beslist: dronken trucker krijgt rijbewijs niet terug na aanrijding met tiener

25 augustus 2022 15:00

Edwin S. uit Enkhuizen, die onder invloed van alcohol met zijn vrachtwagen een 13-jarige aanreed op de Rijperweg in Middenbeemster, krijgt voorlopig zijn rijbewijs niet terug. Dat besliste de rechter vandaag. De tiener liep door de aanrijding ernstig letsel op. 

Tiener overreden in de Beemster door dronken trucker

Teveel gedronken

Vanwege de verjaardag van zijn zoontje, begin maart, heeft Edwin veel gedronken.” Toen heb ik veel ingenomen, dat geef ik toe”, verklaarde hij vandaag voor de rechtbank. De volgende dag reed hij met zijn vrachtwagen over de Rijperweg in Middenbeemster en zag een 13-jarige over het hoofd. De tiener belandde vervolgens onder de vrachtwagen met ernstig letsel tot gevolg.  Na een test bleek er bijna drie keer teveel alcohol in zijn bloed te zitten.

Edwin heeft zichtbaar wroeging van zijn daad en barst in de rechtbank in tranen uit:  “Ik ben niet om 4.15 uur opgestaan met het idee: laat ik eens lekker een meisje overrijden.” Na het ongeval is hij gescheiden en is hij zijn baan en huis kwijtgeraakt.

De verdachte zei vandaag tegen de rechter dat hij al een tijd niet meer drinkt, en dat hij nu pillen gebruikt die niet goed samen gaan met alcohol en hij daardoor goed ziek kon worden.

Familie heeft geen contact met OM

Door de politie is zijn rijbewijs afgepakt. Het verzoek voor teruggave van het rijbewijs, om zo weer aan het werk te kunnen en zijn kinderen naar school te brengen, werd vandaag door de rechter afgewezen. Die besliste dat de verkeersveiligheid in dit geval zwaarder weegt dan de persoonlijke belangen van de verdachte.

“Hij maakt zich druk om het meisje en wil weten hoe het met haar gaat, maar krijgt dat niet te horen”

advocaat Edwin S.

Het is tot nu toe onbekend hoe het met de 13-jarige gaat. Iets waar de verdachte volgens zijn advocaat erg mee zit: “Hij maakt zich druk om het meisje en wil weten hoe het met haar gaat, maar krijgt dat niet te horen. Van wat we lezen in het dossier, is zorgelijk.” De familie van de 13-jarige was vandaag niet aanwezig en heeft geen contact met de officier van justitie, zegt het OM. Wel hebben ze een advocaat in de arm genomen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405