Record Store Day vervangen door RSD Drops

1 mei 2020 15:59
Record Store Day drops bij Uptown Records

Record Store Day, het jaarlijkse feestje van de platenwinkels, vindt door de coronacrisis definitief geen doorgang.

Afgelopen woensdag sprak WEEFF Radio hierover met Nick Staphorst van de Hoornse platenwinkel Uptown Records:”Het zou op 18 april plaatsvinden. Maar ook de verplaatsing naar 20 juni is nu wereldwijd afgeblazen. Om alle vinyl liefhebbers tegemoet te komen zijn er nu drie data aangekondigd waarin de Record Store Day drops gaan plaatsvinden.”

Record Store Day drops

Tijdens de Record Store Day drops zullen de speciale releases alsnog verkrijgbaar zijn. Drie zaterdagen (29 augustus, 26 september en 24 oktober) zijn hiervoor uitgekozen. Op 1 juni zal bekend gemaakt worden welke releases wanneer verkrijgbaar zijn. Mogelijk worden de Nederlandse releases wel op 20 juni uitgebracht.

Veel steun en liefde

Tijdens de coronacrisis is Uptown Records vier weken dicht geweest. “Omdat het voor onszelf niet goed voelde om open te zijn. We namen dit besluit ter bescherming van onszelf en de mensen om ons heen.” Nu is de winkel weer open op vrijdag en zaterdag.

“We zitten nu in ons derde jaar. We zijn op de goede weg. In deze periode krijgen we veel steun en liefde van de mensen die ons een warm hart toedragen. Dat motiveert heel erg om door te zetten. Vandaar ook het besluit om weer twee dagen in de week open te gaan. Maximaal mogen er twee of drie mensen in de winkel zijn en er kan alleen per pin betaald worden.” Iedereen houdt zich daar netjes aan. “Als er drie mensen binnen zijn en er komt een vierde aanlopen dan wordt er gewoon even buiten gewacht.”

Uitzending – 29 april 2020

Nick Staphorst van de Hoornse platenwinkel Uptown Records over de Record Store Day drops.

RSD Drops

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844