Recordstoten van Jessica Schilder op FBK Games, Lieke Klaver tweede op 400 meter

6 juni 2022 17:19

Jessica Schilder heeft tijdens de FBK Games een paar keer het Nederlands record kogelstoten verbeterd. De Volendamse stootte in Hengelo naar een afstand van 19,17 meter. Daarmee verbetert ze haar eigen Nederlands record.

In de zes stoten die Schilder deed, kwam ze vier keer over de magische grens van 19 meter. Haar persoonlijk record stond op 18,89 meter en in de eerste poging ging ze daar meteen overheen: 19,06. Tijdens de vierde poging kwam ze tot 19,17 en vestigt daarmee een nieuw Nederlands record. Indoor stootte Schilder, die brons won op de WK, de kogel al naar een afstand van 19,72 meter.

Lieke Klaver

Op de 400 meter is Lieke Klaver als tweede geëindigd tijdens de FBK Games. De 22-jarige atlete uit Enkhuizen moest in een spannende slotfase de zege aan de Cubaanse Roxana Gómez laten.

Tekst loopt door onder de video.

Klaver opende als gewoonlijk snel vanuit baan vijf.  Van alle atleten had Klaver de beste papieren voor de zege, want met haar 50,90 seconden had ze dit seizoen de snelste tijd gelopen van het hele veld. Na het uitkomen van de laatste bocht ging Klaver aan de leiding, maar Gómez kwam langszij en snelde naar de overwinning in 51,18 seconden.

Tekst loopt door onder de tweet.

De 100 meter sprint eindigde voor Jamile Samuel al heel snel. De atlete van Phanos werd gediskwalificeerd vanwege een valse start. Menno Vloon eindigde als negende bij het polsstokhoogspringen. De Zaandammer kwam na drie pogingen niet verder dan 5,30 meter. Zijn persoonlijk record staat op 5,85 meter.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405