Reddingstation Wijdenes heeft drukste jaar in haar bestaan

1 januari 2023 16:00
reddingsbrigade wijdenes
Bron: Aangeleverd

Reddingstation Wijdenes heeft met 2022 het drukste jaar in haar bestaan gehad. Maar liefst 32 keer moest er worden uitgevaren om mens en dier te helpen. In totaal zijn er door de Wijdenesser reddingboten 42 mensen en 3 dieren in veiligheid gebracht.

Een regulier reddingsjaar kenmerkt zich voornamelijk tot ‘reguliere’ hulpverleningen aan watersporters met pech of die door navigatiefouten in de problemen geraken. Echter waren in 2022 de helft van de inzetten search and rescue gerelateerd. In 2022 is er ook opvallend vaak samengewerkt met andere hulpdiensten. Zeer regelmatig zijn de Wijdenesser reddingboten ingezet met reddingboten van omliggende reddingstations of is er samengewerkt met de hulpdiensten op het land, zoals brandweer, ambulancediensten en politie.

Reddingstation Wijdenes betaat uit 22 vrijwillige bemanningsleden Zij staan 24 uur per dag, zeven dagen per week onder alle omstandigheden klaar om mensen en dieren in nood op het water te helpen. Het reddingstation is voor het grootste deel afhankelijk van bijdragen van donateurs en sponsoren. Een crowdfundingscampagne heeft ervoor gezorgd dat er dit jaar nieuwe overlevingspakken aangeschaft konden worden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405