Rest van West-Friese middelbare scholen sluiten allemaal deuren vanwege Ciarán

2 november 2023 11:51
Bron: WEEFF / Ramon Besseling

Alle West-Friese middelbare scholen sturen aan het begin van de middag hun leerlingen naar huis vanwege storm Ciarán.  

Martinuscollege in Grootebroek

De scholen van onderwijsgroep Tabor College in Hoorn en SG De Dijk in Medemblik hadden vanmorgen al besloten om de school voor de hele dag dicht te houden.

De andere middelbare scholen gingen wel open, maar gaven wel aan constant het weer in de gaten te houden en contact te houden met andere schoolbesturen. Zij hebben inmiddels besloten om aan het begin van de middag de leerlingen naar huis te sturen. 

Scholen dicht in Enkhuizen

“We willen dat alle leerlingen, maar ook medewerkers veilig thuis zijn als code oranje in gaat”, aldus Eugene Kramer, directeur van het RSG Enkhuizen. Daar sluiten de deuren rond half 12.30 uur.

Dit geldt ook voor het Martinus College en de scholen die vallen onder het Atlas College. “We hebben besloten om uiterlijk 13.00 uur de leerlingen naar huis te sturen. Dit omdat code oranje vanaf 14.00 uur van kracht is. Zo hebben de leerlingen en collega’s voldoende tijd om veilig thuis te komen”, aldus Bibi Smit, woordvoerder van het Atlas College. 

Code oranje gaat in Noord-Holland vanaf 14.00 uur in. Naar verwachting kunnen alle leerlingen morgen weer gewoon naar school komen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844