RIVM meldt sterke daling in aantal positief geteste personen en ziekenhuisopnames

21 december 2021 20:20

Het aantal personen in West-Friesland dat in de afgelopen twee weken positief is getest op corona is flink gedaald ten opzichte van de voorgaande periode. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die de West-Friese redactie met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. Ook het aantal ziekenhuisopnames in de regio is in vergelijking met de vorige periode van twee weken gedaald.

In de afgelopen twee weken zijn 2.198 inwoners uit de regio positief getest op corona. In deze periode meldt het RIVM dat 31 inwoners uit West-Friesland door corona zijn opgenomen in het ziekenhuis. Daarnaast meldt het RIVM dat niemand uit de regio in de afgelopen twee weken is overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

De cijfers zijn gedaald ten opzichte van de periode tussen 24 november en 7 december. Toen meldde het RIVM 3.536 personen die positief zijn getest op corona en 49 mensen die aan de gevolgen van het coronavirus in het ziekenhuis zijn beland.

Hoogste en laagste

In de gemeente Koggenland is in de afgelopen twee weken het hoogste aantal besmettingen per 100.000 inwoners gemeld. In deze periode zijn 299 personen uit de gemeente positief getest op corona. Dit aantal ligt lager ten opzichte van de periode van twee weken hiervoor, toen 370 inwoners van Koggenland een positieve testuitslag ontvingen.

Het laagste aantal besmettingen per 100.000 inwoners werd in de afgelopen twee weken gemeld in de gemeente Enkhuizen. Daar kregen 168 inwoners een positieve testuitslag, ten opzichte van 299 mensen uit de gemeente die in de twee weken hiervoor bericht kregen over een positieve uitslag op hun coronatest.

Bekijk hieronder het aantal nieuwe besmettingen van afgelopen week in jouw gemeente:

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405