Robin Berkhout wint zilver bij vijfde en laatste deelname aan mbo-vakwedstrijden

27 maart 2023 15:12

De 23-jarige Robin Berkhout uit Andijk heeft opnieuw een prijs behaald bij Skills Heroes: de Nederlands kampioenschappen voor mbo-studenten. Robin volgt de opleiding Meubelmaken bij het Horizon College in Heerhugowaard, en deed voor de vijfde keer mee aan deze wedstrijden. Bij zijn laatste deelname eindigde hij op de tweede plaats.

Robin heeft met zijn deelname aan de vakwedstrijden voor mbo-studenten de tweede plek behaald met het onderdeel Meubelmaken. “Toen ik de opdracht en tekening zag, wist ik dat het hard werken was om het meubel binnen de gestelde tijd te maken”, licht hij na de finale toe.

Als opdracht moest de Andijker een tafel maken met drie poten. Dat lukte grotendeels, alleen het monteren van de sluiting lukte niet binnen de tijd. “En het maken van de vele zwaluwstaarten ging een beetje stroef”, gaat Robin verder. “Na afloop heb ik de meubels van de medekandidaten bekeken en sommigen zagen er erg goed uit. Ik had niet verwacht dat ik op de tweede plaats zou eindigen.”

Laatste deelname

Robin heeft dit jaar voor de laatste keer meegedaan met het Nederlands Kampioenschap. In de afgelopen jaren deed hij drie keer mee bij het bouwtimmeren, waarbij hij twee keer goud en één keer zilver won. Vorig jaar heeft Robin brons weten te bemachtigen bij het onderdeel meubelmaken. “Ergens is het jammer dat dit de laatste keer is geweest, maar het wordt nu tijd om een andere kandidaat deze ervaring te geven.”

Lennon Stolk uit Enkhuizen eindigde bij de Applicatie- en Media-ontwikkelaars op een vijfde plaats. De finalisten van het Horizon College worden morgen op de locatie in Hoorn gehuldigd.

Hoog bezoek

Afgelopen donderdag en vrijdag werden de finales gehouden in de RAI in Amsterdam. Naast de mbo-studenten en jury werden de wedstrijden bezocht door een bijzondere gast. Niemand minder dan koning Willem-Alexander bezocht de finalewedstrijden, en nam uitgebreid de tijd om met de studenten te praten.

Hij heeft echter geen bezoek gebracht aan het meubelmaken. Wel ging de koning onder andere langs bij de finales van het bloembinden, tegelzetten en bij finale van de kapperwedstrijden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844