Rock in de Kerk in Berkhout

22 mei 2022 22:20
Door Liza Trap

Gisteren, op zaterdag 21 mei 2022, was het eindelijk zover: er mocht weer gerockt worden in de Berkhouterkerk. Niels van der Gulik en zijn band hebben een geweldige show neergezet, georganiseerd door Erika Nannings Muziek en Theater.  

Voordat het concert begon werd er een toespraak gehouden door Niels van der Gulik in kerkelijke kleding. Er waren kaarsen, wierook, een beker en hosties, net als een traditionele kerkmis. Het concert zelf begon met wat soft rock hits en langzaamaan werd het tempo meer opgebouwd. Klassiekers als ‘Stairway to Heaven’ van Led Zeppelin en ‘Go Your Own Way’ van Fleetwood Mac werden gespeeld, maar ook ‘Don’t Speak’ van No Doubt en ‘Born To Be Wild’ van Steppenwolf kwamen voorbij. De band speelde goed, ze kwamen aardig bij de originele sound van de rocknummers. Sinds een tijdje hebben ze een nieuw bandlid: een zangeres uit Den Helder.  

Bij het laatste nummer werd er veel gedanst, bij de rest van de show was het vooral een luisterconcert. Het spel van de band was heel indrukwekkend en doordat het zich in de kerk afspeelde was er een mooie akoestiek. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405