Ronald Wortelboer 6 jaar langer burgemeester van Stede Broec

17 februari 2023 06:52

Ronald Wortelboer blijft ook de komende zes jaar burgemeester van Stede Broec. Daarover stemde de gemeenteraad gisteravond. Ze besloten hem opnieuw voor te dragen en vinden de burgemeester diplomatiek, een verbinder en toegankelijk. 

Ronald Wortelboer opnieuw voorgedragen als burgemeester Stede Broec

De gemeenteraad is blij met Ronald Wortelboer. “De burgemeester is een diplomaat en weet conflicten tot een goed eind te brengen”, schrijven zij in een persbericht. “Hij weet mensen samen te brengen, te betrekken bij besluitvorming en is toegankelijk.” Volgens de raad vinden de inwoners van Stede Broec hem ook fijn als burgemeester en staat de deur altijd open. 

Wortelboer is sinds 13 juli 2017 burgemeester van Stede Broec. Zijn huidige ambtstermijn loopt tot 13 juli 2023, daar komt nu 6 jaar bij. Nu de gemeenteraad Wortelboer heeft voorgedragen, stuurt de commissaris van de Koning dit naar de minister van Binnenlandse Zaken, waarna hij herbenoemd kan worden. Wortelboer is trots dat hij opnieuw voorgedragen is en kijkt uit naar de komende jaren burgemeester. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405