‘Rondreizend festival’ Popronde strijkt ook dit jaar in Hoorn neer, WEEFF doet verslag

12 oktober 2023 09:16
Bron: WEEFF

Wat hebben bekende artiesten als De Staat, Froukje en Meau gemeen? Ze hebben in het verleden allemaal meegedaan aan de Popronde. Ook dit jaar vindt er een nieuwe editie plaats, en komen bijna 25 acts naar Hoorn in de hoop om net als bovenstaande namen door te breken.

De Popronde is het grootste rondreizende festival van Nederland. Ieder jaar ontvangt de organisatie een paar honderd aanmeldingen om mee te kunnen touren. De selectie van artiesten die mee mogen doen wordt gemaakt door sleutelfiguren uit de Nederlandse muziekindustrie en radiowereld, zoals de muzieksamensteller van NPO Radio 2 en NPO 3FM.

Op zondag 29 oktober strijkt de Popronde neer in Hoorn. Elf plekken in de stad worden omgebouwd tot ‘poppodium voor een dag’, zoals muziekwinkel Uptown Records, Hotel Maria Kapel en café SWAF.

Live verslag met interviews vanuit De Beiaard

Net als voorgaande jaren doet WEEFF verslag van het evenement in de Hoornse binnenstad. Vanuit café de Beiaard zendt WEEFF uit, en zullen verschillende deelnemende artiesten langskomen voor interviews en live-sessies. De uitzending begint om 17.00 uur.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844