Rondrit door het dorp en fanfare: zo huldigt Wervershoof Irene Schouten

19 februari 2022 16:30

Wervershoof gaat olympisch kampioen Irene Schouten huldigen met onder andere een rondrit door het dorp en een fanfare. Schouten won in Peking drie gouden medailles en een bronzen, en dus staat haar een mooi onthaal te wachten.

Irene Schouten met de gouden plak op de Olympische Spelen

Op vrijdag 25 februari vindt de huldiging plaats. Het programma begint om 16.45 op het Raadhuisplein met een bordesscène en een optreden van de fanfare.

Om 17.00 uur krijgt Schouten een rondrit door het dorp en om 18.00 uur komt ze aan in sportcentrum De Dars, waar ze wordt gehuldigd. Tot slot is er om 19.15 uur nog een optreden van de band Alice Springs en DJ Jacco Deen. 

De entree is gratis en iedereen is welkom, zo laat de organisatie weten. In overleg met de gemeente is besloten dat een QR-code niet nodig is. Ook een zelftest doen, is niet nodig.

Niet op de foto

Op de foto gaan met Schouten zit er voorlopig nog even niet in. De topsporter staat binnenkort aan de start van het WK Allround in Hamar, en kan zich dus geen coronabesmetting permitteren. 

De gemeente Drechterland vraagt de inwoners van Hoogkarspel, waar Irene woont, om maandag 21 februari de vlag uit te hangen. Die dag komt ze thuis en zo willen ze laten zien dat het dorp trots op haar is.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405